SZTE Info

Sajtóközlemény - "Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása" pályázat benyújtása

A hazai egészségügyi ellátás Dél-alföldi Régió (Dél-Alföld) meghatározó egészségügyi intézménye, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ a fenntartható, aktív betegellátó rendszer érdekében 402.871.847,- HUF keretösszegű támogatásra nyújtott be pályázatot a TIOP-2.2.8.A-15/1 azonosító számú Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása című pályázati felhívásra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

 

A megpályázott projekt tartalma

  1. SZTE Kálvária sugárút 57. szám alatti telephelyén felújítás és átalakítás
  2. korszerű, életesélyt növelő diagnosztikai és műtétes eszközök betegellátásba történő felhasználása

 

A támogatási összeg felhasználásával a klinikákba szerveződött egészségügyi szolgáltatási rendszerben lényegesen javul a szakmai folyamatok támogatása, valamint gazdaságosabbá válik a működtetés lehetősége, miközben modern ellátások kerülnek alkalmazásra.


A sajtóközlemény pdf formátumban innen tölthető le.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.