Bezár

Hírarchívum

Növénybiológia: tananyag és szakmai továbbképzési program fejlesztése

Növénybiológia: tananyag és szakmai továbbképzési program fejlesztése

2015. április 24.
2 perc

Sajtóanyag letöltése (PDF formátum)

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés




magyar-szerb_ipa Nevtelen


A Szegedi Tudományegyetem Növénybiológiai Tanszéke és a Novi Sad-i Egyetem Agrártudományi Kara 2015. április 20-án a SZAB székházban tartotta az ”Egyetemi mester szintű és Ph.D. tananyag, valamint szakmai továbbképzési programok együttes fejlesztése a növénybiológia területén” című (HUSRB/1203/221/173 PLANTTRAIN) pályázat Nyitókonferenciáját. A pályázat keretében a két intézmény szeretné kölcsönösen fejleszteni oktatási programjait, posztgraduális valamint PhD képzését az alapkutatások és az alkalmazott kutatások területén a partner egyetem szakmai tudásának és műszerparkjának kihasználásával.

Planttrain2

A Nyitókonferencán a Dr. Tari Irma, az SZTE Növénybiológiai Tanszék vezetője és Prof. Dr. Dubravka Štajner (Novi Sad-i Egyetem), a program vezetői, ismertették a két intézményben folyó kutató- és oktatómunkát, a pályázat célját és a megvalósítandó feladatokat. A továbbiakban a résztvevők bemutatták azokat a fontos kutatási eredményeket, ami a közös munka alapját képezi az elkövetkező másfél évben. Így érdekes előadásokat hallottunk az élelmiszereinkben előforduló, antioxidáns hatású flavonoidokról és fitoösztrogénekről (Prof. Dr. Djordje Malenčić), a meggyfajták antioxidáns tartalmáról és aromaanyagairól (Dr. Dejan Prvulović) és a növényi monoterpén származékok inszekticidként történő alkalmazási lehetőségeiről (Dr. Alexandra Popović). A két intézmény az oktatásfejlesztés eredményét szerb, angol és magyar nyelvű kurzusok kidolgozásával foglalja össze, ami egyúttal lehetővé teszi a program későbbi folytatását (www.novenybiologia.hu/doku.php).

Planttrain3

Ez a közlemény az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben a Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.



http://www.hu-srb-ipa.com


Jo_szomszedok


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek