Bezár

Hírarchívum

Ismét csatlakozik az SZTE TTIK a Lányok Napja akcióhoz

Ismét csatlakozik az SZTE TTIK a Lányok Napja akcióhoz

2015. április 09.
2 perc

A Nők a Tudományban Egyesület 2015-ben is megrendezi a Lányok Napja rendezvényt. Az akcióhoz az SZTE TTIK Informatikai Tanszékcsoport is csatlakozik. Április 23-án 15 órától ékszerprogramozási gyakorlattal várják a tudományok iránt érdeklődő lányokat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nők aránya a tudomány és a technológia területén még mindig meglehetősen alacsony Magyarországon, ezért számos nagy cég, kutatóintézet és műszaki egyetem nyitja meg kapuját a 14-17 év közötti, pályaválasztás előtt álló lányok előtt, hogy azok betekinthessenek az ott folyó tudományos munkába- közölte a programot szervező Nők a Tudományban Egyesület az MTI-vel. 2015. április 23-án 34 programmal 11 egyetem és kutatóintézet, köztük a Szegedi Tudományegyetem, valamint 21 vállalat vesz részt a Lányok Napja sorozatban.


A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar Informatikai Tanszékcsoport a pályaválasztás előtt álló lányok számára biztosít lehetőséget, hogy ellátogassanak olyan egyetemi karra és tanszékre, ahol a jövő informatikusait képzik. A program hozzájárul ahhoz, hogy a jövőben egyre több lány válassza a tudományos, informatikus képzést és karriert. 2015. április 23-án 15 órától pizzázással egybekötött programozási ízelítővel és kötetlen beszélgetéssel várják a jelentkezőket az SZTE TTIK Irinyi épületében. A résztvevőknek Csendes Tibor intézetvezető mutatja be a tanszék által kínált tanulmányi lehetőségeket, majd egy kiváló PhD-hallgató, Katona Melinda osztja meg informatikai tanulmányaihoz köthető személyes élményeit és beszél arról, hogyan lehet nőként érvényesülni az informatika világában. 15 óra 30 perctől informatikai laborlátogatás, a Képfeldolgozás és Számítógépes Grafika Tanszék egyik laboratóriumában különleges optikákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, míg a Műszaki Informatika Tanszék laboratóriumában az ipari robot technológia világába nyerhetnek betekintést. 16 órától „Holdak programozása” címmel a jelentkezők programot írhatnak, amivel saját tervezésű nyomtatott áramkörünkön irányíthatnak ledeket, mintázatokban. A program zárásaként a tudomány iránt érdeklődő lányok pizzázással egybekötött beszélgetésen kérdezhetnek informatikus lányoktól és nőktől, akik munkájukról, személyes tapasztalataikról is mesélnek, hasznos tanácsokat adnak a karrierépítéshez.


A nők is építhetnek karriert, ezt példázza, hogy hazánkban számos nő tölt be vezető pozíciót. A legsikeresebb magyar asszonyokat a Forbes magazin magyar kiadása gyűjtötte össze. A magazin szerint a legbefolyásosabbnak ítélt nők között szerepel többek között Balogh Gabriella, a Goodstep Consulting, Step Consulting ügyvezetője, Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon kommunikációs igazgatója, Lévai Anikó jogász, jótékonysági nagykövet, Karas Mónika, a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság elnöke, Eszenyi Enikő a Vígszínház igazgatója és Vigh Andrea a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora.

A Szegedi Tudományegyetem TTIK Informatikai Tanszékcsoport programjáról további információ itt: Lányok Napja


Az érdeklődők április 13-ig jelentkezhetnek a programokra a www.lanyoknapja.hu oldalon.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek