Bezár

Hírarchívum

Aktívan készülnek az egyetemi hallgatók a X. Őszi Állásbörzére

Aktívan készülnek az egyetemi hallgatók a X. Őszi Állásbörzére

2014. szeptember 30.
3 perc

2014. október 1-jén az SZTE Karrier Iroda ismét megrendezi az SZTE Őszi Állásbörzét és Szolgáltatók Börzéjét, valamint az SZTE Mesterképzések Nyílt Napját. A hallgatók szeptember 29-től három napon keresztül előadások és tanácsadások segítségével készülhetnek fel, hogy a börzén kiállító cégek standjainál a legjobbat hozzák ki magukból.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

2014. október 1-jén ismét megnyitja kapuit a Dél-Alföld legnagyobb álláskeresési fóruma az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A börze számos nívós céget csábít a TIK-be, akik az SZTE diákjai között keresik a tökéletes gyakornokot, munkatársat. Közvetlenül az SZTE Őszi Állásbörze előtt szeptember 29. és október 1. között Állásbörzére Felkészítő Napokat szervez az SZTE Karrier Iroda, hogy a hallgatók a legfrissebb információkkal felvértezve és a legprofibb önéletrajzzal a kezükben vehessék célba a kiállító cégek asztalait. Az immár hagyományos, háromnapos programban egyebek mellett gyakorlati foglalkozások, önéletrajz-írási tippek, személyre szabott próbainterjú szerepelnek, frissen végzettek számolnak be álláskeresési tapasztalataikról és praktikáikról, a hallgatók tesztek segítségével ismerhetik meg önmagukat. Neves szakemberek tartanak előadásokat például az álláskeresési interjúkkal, a testbeszéddel, az üzleti, köz- és civil szférával kapcsolatban, de az érdeklődők az SZTE Karrier Iroda alternatív gyakornoki programjával is megismerkedhetnek.

 

Szeptember 30-án, kedden a végzős hallgatókat tanácsadással várták a Honvéd téri épületbe, melyen az SZTE Karrier Iroda szakmai vezetője, Fazekas Melinda segített megrajzolni a diplomaosztó utáni karrier körvonalait. A Tanulmányi és Információs Központ kiállítási terében a bátor jelentkezők személyiség, motivációs és konfliktuskezelési tesztekkel mérhették fel, hogy mennyire ismerik önmagukat, miként dolgoznak csapatban vagy hogyan kezelik a konfliktusokat. Nádudvari Gabriella stíluskommunikációs mentor segítségével pedig mindent megtudhattak a nonverbális kommunikáció fontosságáról, a testtartás, a kézfogás, az öltözködés és a gesztikuláció állásinterjú során betöltött jelentőségéről.


Allasborzere_felkeszito_napok_TIK_2014._szeptember_30
Aktívan készülnek az egyetemi hallgatók a X. Őszi Állásbörzére - GALÉRIA

 

A délután folyamán az érdeklődők interjú szimulációkon, tét nélkül próbálhatták ki magukat egy valós állásinterjún. Kósa Évától, a Provident Pénzügyi Zrt. regionális HR-menedzserétől hasznos technikákat, praktikákat kaptak és megtanulhatták, mire kell fokozottan odafigyelni ahhoz, hogy kitűnően szerepeljenek leendő munkaadóik előtt. „Munkaerő-piaci körkép” címmel Lukács Zsolt, a Telkes Consulting fejvadász előadása várta a hallgatókat, Joó Zsuzsanna karrier-tanácsadó a munkavállalói elvárásokról, motivációkról tartott előadást, és ismertette, hogy milyen tényezőket fontos szem előtt tartani az álláskeresés során. Bíró Tímea, Gulyás Péter, Nagygyörgyné Csáki Katalin közös beszélgetésén az üzleti, köz-, civil szféra sajátosságait ismerhették meg a hallgatók.

 

A programsorozat zárásaként a X. SZTE Őszi Állásbörze napján is további érdekes kísérőprogramokon vehetnek részt a hallgatók. Változatos témájú előadások, 30 perces grafológiai elemzés, pályatervezési tanácsadás, moderált beszélgetés keretében a kiállító cégek bemutatkozása, álláskeresési praktikák és sikeres SZTE-s alumni karrierutak várják a Tanulmányi és Információs Központba látogatókat.

 

További információ az SZTE Karrier Iroda honlapján.

 

SZTEinfo

fotó: Edelmayer Zsolt


Korábban írtuk:

Új kiállítók és sikeres végzettek a X. SZTE Őszi Állásbörzén

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek