Bezár

Hírarchívum

ZMK-s operett a színházban

ZMK-s operett a színházban

2014. október 29.
2 perc

Több bemutatóval is várja a közönséget a Szegedi Nemzeti Színház 2014. novemberben. A következő év elején egy új operettet is műsorra tűznek, amelynek szerzője az SZTE ZMK hallgatója.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Gyüdi Sándor főigazgató ismertette a Szegedi Nemzeti Színház év végi műsorát, amelynek során több premierrel is jelentkezik a szegedi teátrum. 2014. november 7-én mutatják be Kerekes Attila rendezésében Shakespeare vígjátékát. Az Ahogy tetszik 450 esztendős darab, a rendező értelmezésében a realitásból való menekülésről szól. Egy héttel később gyermekoperát láthat a közönség: Sándor János rendezésében mutatják be a Szökevény Csillagok című darabot. A rendező elmondta: a darab az énekeseknek nehéz feladatot ad, mert olyan színészi munkát igényel, amely a prózai színészeknek is nehézséget okozna. A darab a 4-12 éves közönséget szólítja meg.

 

November 16-án több száz kisgyermek előtt nyitja ki kapuit a nagy színház: a Koraszülöttnapra azok kapnak meghívást, akiket annak idején a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat mentett. Mint ahogyan Pintér Sándor professzor, a szolgálatot működtető alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta: a szegedi Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat 22 éves fennállása alatt egy kisebb településnyi gyereket mentett, 21 ezret. Ezen a napon ezeket a gyerekeket várják a nagyszínházba: délután 2 és 4 óra között sok-sok érdekes programmal, 17 órától pedig egy meglepetés előadásra, amelyre a gyerekek 30 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet November végén a Kijevi City Balett – a teátrum visszatérő vendége – lép színpadra, a Hattyúk tavát mutatják be.

 

Januárban tűzik műsorra a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Kar hallgatója, Iván Sára Ez történt Bécsben című operettjét. Iván Sára elmondta: egy kicsit módosított a darabon, és nagyon reméli, hogy ily módon még inkább tetszik majd a közönségnek. A darabot 2013-ban már bemutatták a kisszínházban, majd meghívást kapott a miskolci Bartók Plusz Operafesztiválra is.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek