Bezár

Hírarchívum

Rózsaszín szalaggal az emlőrák megelőzéséért

Rózsaszín szalaggal az emlőrák megelőzéséért

2014. október 06.
2 perc

A Rákbetegek Országos Szövetsége Szegedi Napforduló Szolgálata 2014. október 4-én rendezte meg a „Híd napja” sétát, mellyel az emlőrák kockázatára, a szűrővizsgálatok fontosságára és az egészséges életmódra hívta fel a figyelmet.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

hid napjaSzombaton délelőtt 10 órakor a Torontál téren gyülekeztek a résztvevők, akik a szervezők jóvoltából rózsaszín lufikkal és „Sorsod a kezedben van” feliratos szalaggal sétáltak végig a Belvárosi hídon, egészen a Széchenyi térig, ahol ezután kezdődtek meg a változatos programok.

A rendezvényt Tóth Károly önkormányzati képviselő nyitotta meg, aki kiemelte, hogy a szűrővizsgálatok fontosságára való figyelemfelkeltés nem csupán a hölgyek feladata, hanem nők és férfiak közös felelőssége a súlyos betegségek megelőzése, az egymásra való odafigyelés. Az önkormányzat egyik fő feladatának tartja azoknak a civil szervezeteknek a támogatását, amelyek a nehéz sorsú megbetegedettek, rászorulók, idősek érdekében tevékenykednek nap mint nap. Nagyrabecsülését fejezte ki a rendezvény szervezői és mindazok felé, akik kiállnak a rákbetegek ügye mellett.

Szekeres Ernő, a Rákbetegek Országos Szövetségének elnökhelyettese megköszönte, hogy ilyen nagyszámú résztvevő tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt. Felhívta a figyelmet arra, hogy Magyarországon egyre magasabb az emlőrákban elhunyt hölgyek, édesanyák, nagymamák száma, ezt pedig elsősorban az időben elvégzett szűrővizsgálat és szükség esetén az azonnali orvosi segítség tudná csak csökkenteni. A Szegedi Nemzeti Színház közkedvelt opera-énekesnője, Vajda Júlia is arról beszélt, hogy közös feladatunk felhívni hölgyismerőseink figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára. A művésznő, aki maga is rendszeresen jár szűrésre, biztosította a megjelenteket, hogy a vizsgálatot az egészségügyi dolgozók nyugodt, tiszteletteljes környezetben végzik, és teljesen fájdalommentes, ugyanakkor akár életet is menthet.

Az emlőrák megelőzését célzó előadások mellett szórakoztató programok színesítették a rendezvényt. Zenés-táncos produkciókat láthattunk a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc, néptánc és klasszikus zenei tagozatai, a Tápéi Hagyományőrző Egyesület és Maricely Fuenmayor zumba instruktor jóvoltából. A program teljes ideje alatt Balázs Andrea a gyermekeknek arcfestéssel kedveskedett.

 

SZTEinfo – Németh Klára

A szerző felvétele

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek