Bezár

Hírarchívum

Koncerttel köszöntötték az 50 éves Bozóki Andreát

Koncerttel köszöntötték az 50 éves Bozóki Andreát

2014. október 23.
1 perc

2014. október 17-én a Szent-Györgyi Albert Agóra különös koncertnek adott otthont. Az SZTE Zeneművészeti Kar adjunktusa, Bozóki Andrea idén töltötte 50. életévét. Ez alkalomból a gitártanár volt és jelenlegi diákjai példás összefogással szerveztek ajándékkoncertet, amelyen egykori és jelenkori Bozóki-növendékek léptek fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A koncerten minden zenei korból hallhattunk egy-egy darabot: a barokkból például Dudás Krisztián tolmácsolt egy Bach-átiratot, Cserenyec Dóra J. K. Mertz egy darabját játszotta – aki a 19. század egy jelentős, magyarországi születésű gitáros alakja –, míg Hart Gábor vagy Korhut Petra 20. századi szerzőket idézett meg. Kovács Dóra és Gergely Zsuzsanna duója szintén külön színfoltja volt az estének. Ötvös Csilla saját darabbal készült Song of the Soul címmel, a koncert csúcspontja pedig Podhorszky Gábor fellépése volt: Ennio Morricone egyik világhírű filmzenéjére, az A jó, a rossz és a csúf főcímdalára készített egy saját gitárátiratot, és adta elő óriási sikerrel.


bozoki50
Koncerttel köszöntötték az 50 éves Bozóki Andreát - GALÉRIA


Az estén megjelentek a hazai gitárszakma neves alakjai is. A rendezvény elején Róth Ede mondott köszöntőt, a győri Széchenyi István Egyetem Zeneművészeti Intézetének gitártanára, és korábban Bozóki Andreát is tanította.

 

SZTEinfo – Kelcz Dávid

A szerző felvételei

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek