Bezár

Hírarchívum

Mentorprogramot indít az SZTE Alma Mater

Mentorprogramot indít az SZTE Alma Mater

2014. március 07.
2 perc

2014. március 10-ig jelentkezhetnek az SZTE-s hallgatók arra az egyedülálló munkaerő-piaci mentorprogramra, ahol olyan céges képviselők mentoráltjaivá válhatnak, mint például a Szegedi Ítélőtábla elnöke, a Bonafarm Csoport regionális HR-vezetője vagy a Morgan Stanley alelnöke.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

tamop_mentor_sherlockAz SZTE Alma Mater új programjában a hallgatók 4 hónapos időszakra jelentkezhetnek a szakemberekhez. A személyes kapcsolat kialakítása mellett a kiválasztott diákok rálátást kaphatnak az adott szakterületre, a cégen belüli karrierlehetőségekre, feltehetik szakmai kérdéseiket, projektmunkákban vehetnek részt, és építhetik kapcsolati hálójukat – tájékoztatta az SZTE Médiacentrumot Vass Viktória, az SZTE Alma Mater kommunikációs referense.

A 2014 tavaszán induló kezdeményezés célja a munkaerőpiacon elhelyezkedett SZTE-s alumnik szakmai tudásának, tapasztalatainak becsatornázása a jelenlegi oktatási rendszerbe, így a hallgatókban reális szakmai kép kialakítása, a gyakorlati ismeretek munkáltatói szemszögből való átadása. A mentorok feladata proaktív módon válaszolni a hallgatók kérdéseire, a professzionális, szakmai viselkedést illetően példát mutatni a fiataloknak, támogatni/bátorítani a diákokat a számukra legmegfelelőbb pálya irányába. A program keretében a mentorok előadást tarthatnak a karokon, cég-, gyárlátogatást szervezhetnek, vagy blogot vezetnek szakmai témákról, illetve feladatuk a cégen belüli HR-, karrierutak bemutatása, valamint a kiválasztott hallgatókat érintő mentori tevékenységek ellátása személyes és online tanácsadás formájában.

A kiválasztott hallgatók 2014. március 17. – június 17. között kapcsolatot építhetnek ki az adott fogadóintézmény mentorával, online és személyes tanácsadásokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az adott cégen belüli karrierutakkal, szakmai és karriertémákban kérdéseikkel a mentorhoz fordulhatnak.

Ha kíváncsi a mentorok személyére, tekintse meg itt! A résztvevő cégek felhívásait itt olvashatja el részletesen. Az önéletrajzokat és a kitöltött jelentkezési lapokat az info@sztealmamater.hu e-mail címre várják 2014. március 10-ig. A szükséges jelentkezési lapot itt lehet letölteni: jelentkezesi lap – mentor.doc.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek