Bezár

Hírarchívum

Újabb sikereket értek el a Mérnöki Kar hallgatói

Újabb sikereket értek el a Mérnöki Kar hallgatói

2014. május 27.
1 perc

Mind a vajdahunyadi TDK „Nemzetközi szekciójában”, mind pedig a Hajós György Matematikaversenyen jó helyezést értek el a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A BME Természettudományi Karán megrendezett 36. Hajós György Matematikaversenyen az SZTE Mérnöki Kar négy hallgatóval (Balla Zsófia, Gál Szabolcs, Mihalkó József, Varga Ákos) vett részt. Az induló 28 csapat és több mint 100 hallgató közül az egyéni versenyben Gál Szabolcs a nagyon előkelő 22. helyen végzett. A hallgatók felkészültségét mutatja, hogy a legrosszabb helyezett is 63. lett, míg a csapatversenyben 10. helyezést érték el, megelőzve számos más nagynevű egyetem/fakultás csapatát (ELTE TTK, SZIE Gépészmérnöki Kar). A csapat felkészülését Csató Sándor és Fabulya Zoltán segítette.

A 2014. május 23-án és 24-én Vajdahunyadon megrendezett helyi TDK-n a Mérnöki Kart 3 hallgató képviselte. Vigchert Gábor (okleveles élelmiszermérnök MSc), Szabó Kristóf (okleveles élelmiszermérnök MSc) és György László (mezőgazdasági és élelmiszer-ipari gépészmérnök BSc) angolul mérettették meg magukat a „Nemzetközi szekcióban”. György László emellett különdíjat kapott a Comparison of Fluidic Muscle and Shadow Air Muscle by Experimental Measurements című dolgozatával és előadásával.

A Mérnöki Kar köszönetét fejezi ki mindazoknak, aki kivették a részüket a siker elérésében: Keszthelyi-Szabó Gábor, Hodúr Cecília, Nagy Valéria és László Zsuzsanna, Sárosi József.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek