Bezár

Hírarchívum

monar_gyula_kitutetese_kiemelt

Pro Natura Díjat kapott Molnár Gyula

Pro Natura Díjat kapott Molnár Gyula

2014. május 05.
2 perc

A Föld napja alkalmából Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár Pro Natura Díjakat, Pro Natura Emlékplaketteket és miniszteri elismerő okleveleket adott át 2014. április 25-én. Elismerésben részesült Molnár gyula címzetes docens.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A dél-alföldi régió területén a természetvédelem biológiai tudományos megalapozását, a természetvédelmi intézkedések segítését szolgáló szakmai munkája; kiemelkedő oktatói tevékenysége elismeréseként a Szegedi Tudományegyetem Ökológiai Tanszék nyugalmazott oktatója, Molnár Gyula címzetes docens Pro Natura Díjat kapott. Ezt az elismerést összesen 4 személy és 1 szervezet részére adta át Illés Zoltán. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára a Föld napja és a IV. Tudományfesztivál megnyitóján, 2014. április 25-én, a Nemzeti Múzeumban, elismeréseket adott át a környezet- és természetvédelem területén kimagasló teljesítményt nyújtóknak.

 

„A magyar lakosság 97 százaléka kiemelt területként kezeli a környezet- és természetvédelmi kérdéseket” – mondta Illés Zoltán. A VM államtitkára – az MTI tudósítása szerint – hangsúlyozta: nem kevesebb, hanem a mostaninál is több környezet- és természetvédelemre van szükség, ugyanis a környezet- és természetszennyezés minden emberre ugyanolyan károsan hat. „Ezért mindannyiunk felelőssége, hogy a környezeti és természeti értékeket megóvják az emberek”, a természeti létalapok megőrzése nélkül a gazdasági növekedés sem képzelhető el – mondta. Az MTI-nek elmondta: a mostani uniós pénzügyi ciklusban – 2014-2020 között – Magyarország mintegy 10500 milliárd forint forrást használhat fel, ebből környezet- és természetvédelemre várhatóan mintegy 800-1000 milliárd forint fordítható majd. Példaként említette, hogy 130 milliárd forint juthat arzénmentesítésre és az ivóvíz jó minőségének biztosítására, a vízügyi beruházásokra 500-600 milliárd forint költhető, míg a hulladékgazdálkodással kapcsolatos feladatokra további 100 milliárd forint juthat. A levegőtisztaság szavatolására várhatóan 100 milliárd forint köthető a mostani uniós költségvetési periódusban.

 

A Föld napja és a IV. Tudományfesztivál megnyitóján Vida Antal, a Nemzeti Környezetügyi Intézet természetvédelmi osztályának vezetője Herman Ottóról, a nagy magyar polihisztorról emlékezett meg a tiszteletére nyitott emlékév alkalmából.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek