Bezár

Hírarchívum

Időkapszulákat gyűjt az SZTE Alma Mater

Időkapszulákat gyűjt az SZTE Alma Mater

2014. június 30.
2 perc

Az SZTE Alma Mater virtuális időkapszulájának segítségével elektronikus és papíralapú formában küldhetnek maguknak üzenetet a jövőbe a Szegedi Tudományegyetem végzett hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az időkapszula ötlete valószínűleg egy idős az emberiséggel. Jeles események egyedi momentuma, amikor az emberek üzenetet küldenek a jövőbe. Ezt most minden végzett hallgató megteheti a diplomaátadó ünnepségen, ahol kézhez kapja Alma Mater mappáját, benne egy időkapszula-űrlappal. A szóban forgó üzenetet – melyet az SZTE Alma Mater szervezet megőriz – 5 év múlva kapja meg írója e-mailben, így felidézheti hogyan képzelte el az egyetem utáni éveket, milyen álmokkal és tervekkel zárta le ezt a nehéz, ám annál boldogabb időszakot. Az űrlapot a végzett hallgatók a diplomaosztókon dobhatják be nagy időkapszulákba, amely tavaly egy hatalmas földgömb volt, idén pedig egy nagyméretű sapka alakú doboz, amelyet a talárhoz hordanak a végzettek – tudtuk meg Vass Viktóriától, az SZTE Alma Mater iroda munkatársától. Az időkapszulás űrlap kitöltésére nem csak a friss diplomásoknak van lehetőségük: a volt SZTE-s öregdiákok évfolyam-találkozójukon írhatnak üzenetet, valamint a beiratkozó elsőévesek is üzenhetnek 5 évvel későbbi maguknak. Az SZTE Alma Mater a tavalyi évhez hasonlóan idén is nyereményjátékot szervez: 2014-ben az időkapszulát kitöltők között három, egész évre szóló JATE-belépőt is kisorsolnak.

 


Idokapszulakat_gyujt_az_ALMA_Mater_galeria


Válogatás az időkapszulába írt sorokból:

 

„Az egyetemen megszerzett tudásod, munkatapasztalatod, kapcsolatrendszered, és nem utolsó sorban az életre szóló barátságok fognak hozzásegíteni az adódó nehézségek megoldásához. Becsüld meg a saját, és mások értékeit és mindig nézz előre!”

„Maradj ilyen jóképű, mint most!”

„Kedves Zsolt! Gratulálok feleségedhez, első gyermekedhez és új lakásodhoz, sok sikert ahhoz, hogy igazgató lettél! Üdv.”

„Live more!"”

 

A virtuális időkapszula itt elérhető.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek