SZTE Info

Kosárlabda: kiábrándító vereséget szenvedett a Szedeák

A férfi kosárlabda NB I 16. fordulójában a Naturtex-SZTE-Szedeák rendkívül gyenge napot fogott ki a sereghajtó Nyíregyháza otthonában, aminek rendkívül sima vereség lett a következménye. A Sitku Ernő vezette hazai csapat magabiztos játékkal szerezte meg az első otthoni sikerét a bajnoki évadban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Beragadt a rajtnál a Tisza-parti alakulat, amit könyörtelenül kihasznált az edzőváltáson átesett Nyíregyháza. Az utolsó helyen szerénykedő hazai gárda új trénerrel, Sitku Ernővel a kispadján vágott neki az összecsapásnak, akinek sikerült gatyába ráznia az övéit. Ez meg is látszott az együttes játékán, a nyírségiek nagyon jól elkapták a fonalat rögtön a mérkőzés elején, Jara Rubin Doyne vezérletével állva hagyták a rendkívül indiszponáltan játszó Bonifert-legénységet. Hiába egyezett meg szinte az egész mérkőzés folyamán a két csapat mezőnybeli dobószázaléka, akkora volt a vendéglátó gárda fölénye a lepattanózás terén, hogy ezt a szegediek egyszerűen nem tudták kompenzálni. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy a Szedeák mind védekezésben, mind támadásban elmaradt valós tudásától. A büntetőzés pedig egyenlő volt a nullával: az első 11 kísérletéből egyszer sem talált be a gyűrűbe a vonal mögül Bonifert Domonkos együttese. Az első félidő 13 pontos hazai előnnyel zárult (45-32).

A második félidő elején sem változott számottevően a játék képe: a vendégoldalon továbbra is igen gyenge egyéni teljesítményeket láthatott a publikum. A nyíregyházi alakulat pedig ezt kihasználva a végül dupla-duplát elérő Poscic, Doyne, Hall, valamint a triplákat remekül dobó Mohácsi Máté vezetésével egyre nagyobb fórt épített ki. A harmadik negyedet 5 ponttal nyerte meg a nyírségi csapat, s így a tulajdonképpen tét nélkülivé váló utolsó játékrésznek magabiztos, 18 pontos előnnyel vághatott neki.

Az utolsó negyedben ugyan akadtak jobb periódusai a Szedeáknak, de ez már nem osztott, nem szorzott. A házigazda Nyíregyháza végül teljesen megérdemelt 89-78-as győzelmet könyvelhetett el, megszerezve szezonbeli második diadalát.

 

Férfi kosárlabda NB I 16. forduló:

 

Marso Nyíregyházi KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 89-78 (24-14, 21-18, 20-15, 24-31). Nyíregyháza, Bujtosi Szabadidő Csarnok, 250 néző. Vezette: Benczur, Bognár, Minár.

Nyíregyháza: Polyák 4, DOYNE 21/6, MOHÁCSI 22/15, HALL 19/3, POSCIC 13/3. Csere: Jakab 3/3, Molnár M. 5, Cseh 2. Vezetőedző: Sitku Ernő

Szedeák: Jereminov 13/3, Levy 13, Horváth Á. 10/6, Williams 8, Csorvási M. 14. Csere: Kiss Zs. 10/9, Vida 2, Csorvási L. 8. Vezetőedző: Bonifert Domonkos

Kipontozódott: Doyne 39. perc

 

Bonifert Domonkos: „Játékosaink és csapatunk teljesítménye miatt Simándi Árpád kollégámmal együtt szégyelljük magunkat. Amíg ilyen dekoncentráltan kosárlabdázunk, hogy az ellenfél a félidőben már dupla annyi lepattanónál jár, mint mi, s 11/0-val dobjuk a büntetőket, addig nincs miről beszélni. Jó lenne, ha felfogná mindenki, hogy ez nem egy osztálykirándulás…”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében