Bezár

Hírarchívum

Kosárlabda: esélye sem volt a Szedeáknak

Kosárlabda: esélye sem volt a Szedeáknak

2014. január 17.
2 perc

Szemernyi esélyt sem hagyott az Alba Fehérvár a Szedeáknak a férfi kosárlabda NB I 13. fordulójából elhalasztott bajnokiján. A fehérváriak magabiztos játékot bemutatva gyűjtötték be az újabb hazai győzelmüket.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A hazai gárda egy 7-0-s rohanásnak köszönhetően már az elején faképnél hagyta riválisát. A sérült Jerrell Williamset nélkülöző Tisza-parti együttes elég szárnyaszegetten játszott az első két negyedben. Ugyan az első 15 perc folyamán többször is vissza tudtak kapaszkodni Bonifert Domonkos fiai, játékukból mégis hiányzott az igazi átütőerő. A hazai gárda ezt kihasználva a nagyszünetre 16 pontos előnyre tett szert (44-28).

A második félidőben sem változott számottevően a játék képe: a közepesen kosárlabdázó Alba a 21 pontot szóró Supola Zoltán vezérletével folyamatosan növelte előnyét, míg a játékát csak kereső Szedeák csak szenvedett. A rengeteg hibával tűzdelt mérkőzésen végig a vendéglátó gárda akarata érvényesült, több átlag feletti teljesítmény is akadt náluk. A látogatóknál egyedül a 23 pontot szerző Csorvási Leventét lehet kiemelni. A mérkőzés végén már 30 ponttal is vezetett a címvédő, amely végül minden negyedet megnyerve, magabiztosan 88-60 arányban fektette két vállra a szegedi alakulatot.

 

Férfi kosárlabda NB I 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:

 

Alba Fehérvár - Naturtex-SZTE-Szedeák 88-60 (19-14, 25-14, 21-17, 23-15). Székesfehérvár, Vodafone Sportcentrum. Vezette: Győrffy, Török, Németh.

Alba: HOBBS 12/6, Moore 14, SUPOLA 21/9, TÓTH N. 13, SOMOGYI 14. Csere: Szanati 2, Timkó, Oláh 4, Juhos 6, Blaskovits 2. Vezetőedző: Carlos Frade.

Szedeák: Jereminov 3, Levy 7, Kiss Zs. , Horváth Á. 11/9, Csorvási M. 8. Csere: CSORVÁSI M. 23/6, Vida 1, Wirth 5/3, Varga Z. 2, Molnár B. Vezetőedző: Bonifert Domonkos .

 

Bonifert Domonkos: „Voltak jó periódusaink, de nem tudtuk megakadályozni az Alba kemény védekezéséből történő lerohanásait. Gyengén kezdtünk, de fel tudtunk jönni, azután újabb gyengébb periódusok következtek. Ez a szint, amit az Alba képvisel, nagyon kemény, egy-két eladott labda, és az ellenfél elmegy pillanatok alatt. Csorvási Levente üde színfoltja volt mai játékunknak, de az első félidőben Wirth Ádám is nagyon jól játszott, s a végén Varga Zalán is több szerepet kapott. Próbáljuk a pozitívumokat kiragadni jelenlegi nehéz helyzetünkben, és úgy nekidurálni magunkat a Körmend elleni meccsnek, hogy a negatív dolgokat igyekszünk elfelejteni. Ha csak lógatjuk az orrunkat, azzal nem fogunk előrébb jutni. Le kell szűrnünk a konzekvenciánkat, s menni kell tovább!”

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek