Bezár

Hírarchívum

Vízilabda: sima szentesi siker a megyei rangadón

Vízilabda: sima szentesi siker a megyei rangadón

2014. február 17.
2 perc

Az első és utolsó negyedben mutatott jó játéka ellenére háromgólos vereséget szenvedett a Szegedi Vízmű Taylor&Nash női vízilabdacsapata a Szentes elleni megyei rangadón, az alapszakasz 9. fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Major Leventétől első tétmeccsén - egy nappal azután, hogy átvette a szegedi együttes irányítását- senki sem várt csodát. Ennek ellenére a szegedi lányok nagyon szépen tartották magukat végig az első felvonás folyamán, amely végül gólzáporos 4-4-es döntetlennel zárult.

Aztán a második negyedben állva hagyta ellenfelét a hazai gárda egy 4-0-s szériának köszönhetően. Ekkor a szentesiek valósággal fickándoztak a medencében, míg vendégoldalon most érződött igazán, hogy az új trénernek még nem teljesen sikerült feltérképeznie újdonsült csapatát. A félidőben 8-4-es Kurca-parti előnyt mutatott az eredményjelző tábla.

Fordulás után folytatódott a szentesi erődemonstráció. Hazai oldalon Hevesi és Van Der Sloot parádésan játszva, szebbnél szebb gólokat lőtt, míg a vendégeknél a középső két játékrészben senki sem villogott igazán, amit jól mutat az egy dobott gól is. A harmadik felvonást 3-1-re nyerte meg a Szentes, ami összességében 11-5-ös megnyugtató előnyt eredményezett.

Az utolsó negyedre tehát eldőlt a bajnoki pontok sorsa. Már csak az volt a kérdés, vajon mekkora különbséggel nyer az esélyesebb alakulat. Nos, a differencia már nem nőtt tovább, hanem elkezdett csökkenni. Ebben nagy szerepet játszott az, hogy a hazai együttes egy kicsit kiengedett, s eltékozolta kínálkozó lehetőségeit, míg a szegediek a helyzeteiket jó százalékban értékesítették. Ennek köszönhetően a záró játékrész a slátogatók háromgólos sikerével zárult, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Szentes végül 12-9-es, magabiztos győzelmet aratott a középső két negyedet átalvó Szeged ellen. Ezzel a sikerével Tóth László tanítványai megerősítették második helyüket a tabellán, míg Major Levente lányai maradtak a hatodik helyen a táblázaton.

 

Női vízilabda OB I 9. forduló:

 

Hungerit Szentesi VK - Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem 12-9 (4-4, 4-0, 3-1, 1-4). Szentes, Széchenyi ligeti uszoda, 100 néző. Vezette: Füzesi, Csizmadia.

Szentes: Gundl – Győri, HEVESI 4, VAN DER SLOOT 3, Rácz, Kövér-Kis 1, GÉMES 3

Csere: Terefou (kapus), Etiebet 1, Magyar, Farkas, Kádár, Vida, Tóth. Vezetőedző: Tóth László.

Szeged: Jankovics – Lengyel Dorottya, Miklós, Dalmády P. 1, Dalmády Sz. 2, Lengyel Anett 1, LENGYEL DOMINIKA 3. Csere: Tóth E. (kapus), Árkosy 2, Kocsis, Vidovics, Kovács. Vezetőedző: Major Levente.

Gól emberelőnyből: 9/3 ill. 11/4

Gól ötméteresből: 2/1 ill. 1/1

Kipontozódott: Dalmády P.

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek