Bezár

Hírarchívum

Nőtt a Mérnöki Kar támogatottsága, bővültek az ösztöndíjak

Nőtt a Mérnöki Kar támogatottsága, bővültek az ösztöndíjak

2014. február 05.
1 perc

Megéri a fiataloknak az SZTE Mérnöki Karát választani, ugyanis a növekvő támogatás és az egyre szélesedő vállalati háttér több ösztöndíjat és szakmai tapasztalatot biztosíthat számukra.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Folyamatosan nő a támogatók aktivitása a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán. A támogatók, valamint a Pro Talentis Univeritatis és a Szegedi Univesitásért 2007 Alapítvány közös erőfeszítéseinek hála így több hallgatói ösztöndíjat tudtak átadni. Továbbá több mint 200 megállapodás született a kar és különböző vállalatok között, amely a hallgatók 7. félévi, összefüggő gyakorlatának teljesítését segíti. Ezenfelül konkrét projekttámogatásokra is sor került, mint például az országos versenyeken hagyományosan jól szereplő pneumobilok építését finanszírozták ily módon. 2013 novemberében a Givaudan és a Pick Szeged Zrt. ösztöndíjait nyerte el Papp Barbara, Szűcs Brigitta és Balázs Andrea. Már megjelent a 2014-es év első két ösztöndíjpályázata az Intelligens Régió Kft. és Dani Annamária támogatók jóvoltából.

Mindez jelzésértékű arra nézve, hogy a Mérnöki Kar hallgatói iránt nem csökken az érdeklődés, és a vállalkozások felismerték a tehetséggondozásban rejlő lehetőségeket, lévén támogató és támogatott közötti erős kapcsolat később is megmarad.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek