Bezár

Hírarchívum

Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapotta Szeged

Női vízilabda: érvényesült a papírforma, kikapotta Szeged

2014. február 10.
2 perc

Különösen az első félidőben mutatott gyenge támadójátékának köszönhetően sima vereséget szenvedett az újév első bajnoki meccsén a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata a Dunaújváros gárdájától.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nem a szegedi várakozásoknak megfelelően kezdődött a 2014. február 8-i OB I/A-s mérkőzés, ugyanis a vendégcsapat Miskolczi Kitti, Csabai Dóra és Menczinger Kata révén hamar háromgólos előnyre tett szert, Lakó Gábor tanítványai az egész első negyedben csak árnyékai voltak önmaguknak. A mester időkéréssel próbálta felrázni a lányokat, de ez sem segített. A hazaiaknak egyszerűen nem akart összejönni semmi sem. A negyed végül Csabai második találatával 4-0-s vendégfórral zárult.

A második negyedre feljavult a szegedi együttes támadójátéka, ami abban nyilvánult meg, hogy a 10. percben végre megtört a hazaiak gólcsendje. Ezután felváltva estek a gólok, s ennek köszönhetően sokkal kiegyenlítettebb játékot láthatott a nagyérdemű. A félidőben 6-2-re vezettek Mihók Attila lányai.

A harmadik negyed játékának képe megszólalásig hasonlított a második játékrészben látottakra: hol az egyik, hol a másik csapat hálójába került a labda. Ekkor rendkívül élvezetes játék zajlott a medencében. A Szeged feljavuló játéka arra volt elegendő, hogy a harmadik negyed is egállal érjen véget.

A záró játékrészben aztán emelt a csapásszámon az esélyesebb látogató gárda, amely egymás után három gólt jegyzett, amivel végleg eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. Nem sokkal a vége előtt Lengyel Dominika ötméteresből még kozmetikázott valamelyest az eredményen, de ez már nem osztott, nem szorzott. A Dunaújváros végül magabiztosan 12-6-ra múlta felül a Szegedet.

A Szeged veresége ellenére is maradt a hatodik helyen a bajnoki tabellán. Lakó Gábor együttese legközelebb a megyei rivális Szentes otthonában ugrik vízbe.

 

Női vízilabda OB I 8. forduló:

 

Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem – Dunaújvárosi Főiskola VE 6-12 (0-4, 2-2, 3-3, 1-3). Szeged, SZUE. Vezette: Pásztor, László.

Szeged: Tóth – Árkosy, Lengyel Dorottya 1, Miklós, Dalmády Sz. 1, Vidovics, Lengyel Dominika 2. Csere: Szikora (kapus), Dalmády P. 1, Kovács, Lengyel Anett 1, Lázár, Doktor. Vezetőedző: Lakó Gábor.

Dunaújváros: KASÓ – Szilágyi 1, MENCZINGER K. 2, Gurisatti 1, MISKOLCZI 3, Czigler 1, CSABAI 4. Csere: Sós (kapus), Brezovszki, Garda, Horváth, Andresz, Polák. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 6/2. ill. 6/2

Gól ötméteresből: 1/1. ill. 3/3

 

Forrás: SZEGEDma.hu

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek