SZTE Info

Kosárlabda: paksi vendégjáték előtt a Szedeák

Az éllovas paksi Atomerőmű otthonába látogat a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az NB I következő fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nikola Lazic tanítványai a kéthetes szünetet kemény edzésekkel töltötték, s igyekeztek minél jobban összeszokni új trénerükkel. A Falco elleni diadal után bizakodva várják az összecsapást, bár tudják, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei. A másik oldalon az Atom játékosait fűti a bizonyítási vágy a csalódást keltő magyarkupa-szereplés után. A két győzelemre éhes együttes párharca 2014. február 15-én, szombaton 18 órakor kezdődik az ASE csarnokában.


Forrás: SZEGEDma.hu
SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.