SZTE Info

Kosárlabda: paksi vendégjáték előtt a Szedeák

Az éllovas paksi Atomerőmű otthonába látogat a Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata az NB I következő fordulójában.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nikola Lazic tanítványai a kéthetes szünetet kemény edzésekkel töltötték, s igyekeztek minél jobban összeszokni új trénerükkel. A Falco elleni diadal után bizakodva várják az összecsapást, bár tudják, hogy nem ők a mérkőzés esélyesei. A másik oldalon az Atom játékosait fűti a bizonyítási vágy a csalódást keltő magyarkupa-szereplés után. A két győzelemre éhes együttes párharca 2014. február 15-én, szombaton 18 órakor kezdődik az ASE csarnokában.


Forrás: SZEGEDma.hu
SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. november 11.

Nyito_Tanevnyiton_1940_11_11

Mit az üzen a 148, a 80 és a 18 évvel ezelőtti november 11. a Szegedi Tudományegyetem mai polgárainak? 2020. november 11-én, az SZTE Egyetem Napján ünneplés helyett a Covid-19-pandémia leküzdésére fókuszál a szegedi universitas is. A jelen tudományos, egészségügyi, logisztikai és emberi problémái megoldásához talán erőt adhatnak SZTE három „első rektora” november 11-hez kötődő gondolatai.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.