Bezár

Hírarchívum

szin_2014_kiemelt

Szegedi egyetemisták a SZIN-en

Szegedi egyetemisták a SZIN-en

2014. augusztus 28.
3 perc

A Szegedi Ifjúsági Napokra kilátogatva, az újszegedi Partfürdőn sétálgatva lépten-nyomon a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival találkozhatunk.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A jobb kezemet tenném rá (tényleg veszélyes fogadás lenne, hiszen jobbkezes vagyok), hogy a Szegedi Ifjúsági Napok résztvevőinek legalább 75 százaléka a Szegedi Tudományegyetem tanulója. Ezt az állítást támasztja alá az is, hogy az első nap estéjén tett partfürdői látogatásom során egymás után futottam bele egyetemista ismerőseimbe, barátaimba, tényleg szinte méterenként. A 2014. évi SZIN augusztus 26. és 30. között, ez az 5 nap a lehető legjobb kikapcsolódást nyújtja azoknak a diákoknak, akik egész nyáron át dolgoztak, és a mókuskerék újbóli beindulása előtt szeretnék egy kicsit jól érezni magukat. Nagy előny számukra, hogy mivel a városban tanulnak, van „stabil” lakhelyük (legyen az kollégium vagy albérlet), míg, akik nem egyetemisták, ráadásul nem is laknak a közelben, kénytelenek a sátrazást választani, vagy pedig valamelyik szegedi hotel vendégszeretetét élvezni. Természetesen a sátoros „életmódnak” is megvan a feelingje, ismerek olyanokat is akik, bár megoldhatnák kényelmesen, mégis inkább a közös kempingezést választják. Bejárva az egész területet megállapíthatjuk: ez a fesztivál nemcsak a koncertekről és az alkoholmámorról szól. Falmászás, rádiós kamion, csúszkálós stég, Civil Falu (mintegy 80 civil szervezet), fürdőzési lehetőség, hőlégballonozás: minden, mi egy nyitott, érdeklődő fiatal szemének-szájának-fülének ingere. Nem csoda, hogy vannak, akik már nem az első, és meggyőződésem szerint nem is az utolsó SZIN-jüket élik. Minden évben akad valami változás, valami új. Idén talán a „be-kicsekkolást” és a dupla karszalagot, illetve a vonalkódos leolvasást vehetjük ilyen újdonságnak. Persze van, ami a régi: neves hazai és külföldi előadók, a zenei skála minden részét átfogó koncertek, amelyek évről évre fiatalok tízezreit vonzzák. Ez a SZIN, a Szegedi Ifjúsági Napok 2014-ben.

 

A csütörtöki programajánló

 

A csütörtöki nap folyamán is több mint 30 fellépő közül válogathat a lelkes fesztiválozó tömeg, és ha szerencséjük lesz talán még Természet Anya is megkíméli őket az esőtől. A koncertek sorát D.S.A. nyitja meg, aki délelőtt 11 órától egészen 14:30-ig szolgáltatja majd a talpalávalót a deep, funky house hívei számára Medence Színpadon.16 órától a 2005 tavaszán alakult GOOD TIME BOYS együttes ad másfél órás koncertet az NNG Live!-ban. A Red Hot Chili Peppers tribute bandája mindig törekszik az improvizatív és kötetlen előadásmódra, amivel nagy sikereket arattak már a Szigeten, a VOLT-on ,vagy éppen a Hegyalja fesztiválon. Az esti „szekciót” a Paddy and the Rats nyitja 18 órától szintén az NNG Live!-ban. A nagy favoritok közül ezen az éjszakán a Lovasi András vezette Kiscsillag lép fel a Nagyszínpadon 19:30-tól.20:00-tól a Fish, 22:00-től a Supernem, éjféltől pedig az Alvin és a Mókusok zenélnek az NNG Live!-nál. A Nagyszínpadon 21:30-tól a Magna Cum Laude jelentkezik, és minden bizonnyal meghallgathatjuk majd a Szegedi Ifjúsági Napok „himnuszát”, a Szinezd újra című számot is.A Zeneszöveg.hu színpadán fellép 22 órától Szabó Balázs Bandája, majd éjféltől ugyanitt Zoltán Erika énekel majd az érdeklődőknek.

 

A SZIN honlapja:
http://www.szin.org/

 

Sok-sok további fotó a SZIN-ről az SZTE Hírek Facebook-oldalán

 

Korábban írtuk:

 

Elkezdődött a SZIN – több órás várakozás a beléptetésnél

A Szegedi Tudományegyetem a SZIN-en

A Szegedi Tudományegyetem is jelen lesz a SZIN-en


 

Farkas Levente

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek