SZTE Info

Nyitott pályák a sportos szombatokon

Sportszombattal zárhatnak minden hónapot az SZTE polgárai az új tanévben is. A Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja a hónap utolsó szombatján, legközelebb 2014. augusztus 30-án nyitott kapukkal várja a mozogás kedvelőit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem polgárai, családtagjai és vendégeik díjtalanul használhatják a Sportközpontot, a Hattyas sori szabadtéri kosár, tenisz, streetball, foci sportpályákat és a kondicionáló termet – a szorgalmi időszakban minden hónap utolsó szombatján, így 2014. augusztus 30-án is.


Plusz szolgáltatásként a sportszombaton 9 órától body art várja az érdeklődőket az „A” sportteremben. A külső pályán 10 órától az airsoftosok, 14 órától a triálosok tartanak foglalkozásokat. A megújult falmászó terem 10 és 12 óra között szakember segítségével kipróbálható. A programokba bárki bekapcsolódhat.


2014-ben a további díjmentes sportszombati napok: 2014. szeptember 27., október 25., november 29.


Minden sportolni vágyót szeretettel vár az SZTE Sportközpont.


SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.