Bezár

Hírarchívum

Háry János a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Háry János a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2014. április 24.
1 perc

A Szegedi Szabadtéri Játékok 2014-ben műsorra tűzte Kodály Zoltán mesedarabját, a Háry Jánost. Az opera rendezője az abszurd humorú darabjairól is ismert Béres Attila, a címszerepet pedig Homonnay Zsolt alakítja.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az operát már 1938-ban is bemutatták Szegeden, utoljára pedig tizenhat éve tűzték műsorra. Ezúttal – és erre a rendező személye a garancia – egy újabb, modernebb feldolgozásban láthatják viszont Háry János történetét. Az opera főbb szerepeiben olyan színészeket láthatunk viszont, mint a Nemzet Színészét, Király Leventét, aki legutóbb 2007-ben lépett a szabadtéri színpadra. Ezúttal az öreg Háry szerepében nyűgözi le a nézőket. Örzsét a tavalyi operett-produkció primadonnája, Bordás Barbara kelti életre, Ferenc császár szerepében pedig Bodrogi Gyulát láthatjuk. Gálvölgyi János, aki szinte minden évben fellép a Dóm téri csillagtető alatt, most Ebelasztin báró szerepét ölti magára. Szabó Győzőnek az idei lesz az első szereplése a szabadtérin, Burkus silbak alakját eleveníti meg.

Az előadás díszletét illetve a jelmezeket Cziegler Balázs és Tihanyi Ildi tervezi, a koreográfiát pedig Juronics Tamás Kossuth-díjas művész jegyzi. A produkcióban több szegedi társulat is közreműködik, így a Szegedi Kortárs Balett, a Szegedi Szimfonikus Zenekar, a Szeged Táncegyüttes gyermekcsoportja, valamint a Szegedi Nemzeti Színház ének- és tánckara.

A világhírű darabot 2014. augusztus 1-jén és 2-án tekinthetik meg a nézők.

 

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek