Bezár

Hírarchívum

Pályázati felhívás az SZTE épületeinek akadálymentesítésére

Pályázati felhívás az SZTE épületeinek akadálymentesítésére

2013. szeptember 10.
2 perc

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság pályázatot hirdet, melynek célja az egyetem oktatási épületei teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem folyamatosan figyelmet fordít a hatályos egyenlő bánásmóddal kapcsolatos rendelkezésekre és az esélyegyenlőségi szempontok megvalósulására. Az SZTE Szenátusa 2013. május 6-án módosított Esélyegyenlőségi terve értelmében az egyetemen Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság (HEBB) működik, mely egyetemi szakértőkből és az egyetemi hallgatói önkormányzat képviselőiből áll. A bizottság feladatkörébe tartozik a fogyatékossággal élő hallgatók kiemelt hallgatói normatívájának felosztása és felhasználásának ellenőrzése.

 

E feladatkör keretében a Szegedi Tudományegyetem költségvetésében erre a célra rendelkezésre álló források terhére a Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság naptári évenként ismétlődő pályázatot hirdet az egyetemi épületek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítésére, ezzel is segítve a speciális szükségletű hallgatók, a megváltozott munkaképességű munkavállalók munkavégzését. A támogatás formája vissza nem térítendő támogatás.

 

A Hallgatói Esélyegyenlőséget Biztosító Bizottság legújabb pályázatának célja az egyetem oktatási épületeinek teljes körű – fizikai és infokommunikációs – akadálymentesítésének elősegítése. A felhívás keretében támogathatóak azok a tevékenységek, amelyek elősegítik, hogy a fogyatékossággal élő hallgatók és munkavállalók számára akadálymentessé váljon az egyetem épületeibe történő bejutás (külső fizikai akadálymentesítés) és az épületek akadálymentes használata (belső fizikai akadálymentesítés).

 

Egy pályázati évben egy kar egy oktatási épület akadálymentesítésére pályázhat. Amennyiben a pályázó támogatásban részesül, a következő pályázata a nyertes projekt lezárását követően nyújtható be. A pályázat keretében az épület körül többek között akadálymentes parkolót, járdákat, gyalogutakat, lejtőket, bejáratokat alakíthatnak ki. Bent akadálymentes vizesblokkokat építhetnek.

 

A felhívás keretösszege 7 millió forint. A pályázóknak a projekt összköltségéből 10 százalék önrészt kell vállalniuk.

 

A dokumentációt az SZTE Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK) részére kell benyújtani digitalizáltan (CD vagy DVD) és papíralapon (1 eredeti példányban) a SZTE HEBB, 6722 Szeged, Honvéd tér 6. címre. Részletes tájékoztatást az SZTE EÉTK munkatársai nyújtanak az eselyiroda@gmail.com e-mail címen.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. szeptember 30.

 

Bővebb információ és a pályázat felhívás letölthető itt:

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek