SZTE Info

A magyar felsőoktatás is bemutatkozik Isztambulban

Isztambulban, Európa legnagyobb nemzetközi oktatási vásárán és konferenciáján népszerűsíti szeptember 11-étől 13-áig a magyar felsőoktatást a Campus Hungary Program.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Európai Egyesület a Nemzetközi Oktatásért (EAIE) az idén 25. alkalommal rendez oktatási vásárt, hogy elősegítse az intézmények közötti kapcsolatok kiépítését, a felsőoktatás nemzetközivé válását. A rendezvényre háromszázötven kiállítót és mintegy ötezer résztvevőt várnak több mint nyolcvan országból. Az Isztambulban sorra kerülő háromnapos eseményen hazánk kiváló felsőoktatási intézményeit (melyek közül a londoni székhelyű Quacquarelli Symonds legutóbbi felmérése szerint a Szegedi Tudományegyetem az első) képviseli a Campus Hungary Program.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *