SZTE Info

Röplabda torna


Szent-Györgyi Albert tiszteletére 2013. október 26-án MIX Röplabda Tornát rendeznek az egyetemi Sportközpontban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés


A MIX Röplabda Tornával a Szegedi Tudományegyetem sportbarátai emléket állítanak Szent-Györgyi Albertnek és az általa képviselt szellemiségnek, miközben versenylehetőséget biztosítanak a torna résztvevői számára.

A versenyt a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja rendezi, az intézmény jelenlegi és volt oktatói, dolgozói és hallgatói részvételére számítva.


A sportbarátokat az SZTE Sportközpontjába (Szeged, Hattyas sor 10., tornaterem) várják, a program kezdete: 2013. október 26. (szombat) 8 óra. A csapatok nevezési díja: 6 ezer forint. A verseny menete a nevezésektől is függ. A nevezési határidő: 2013. október 25. (katonaj@sport.u-szeged.hu). A díj: kupa és emléklap.


(További információ: +36 30 507-3783 Katona János.)


A versenykiírás itt olvasható:

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *