Bezár

Hírarchívum

Művészetek Napja a ZMK-n

Művészetek Napja a ZMK-n

2013. november 03.
1 perc

A Zeneművészeti Kar, az SZTE Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága, és a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzata közös programot szervezett: november 5-én a Fricsay Ferenc Hangversenyteremben tartják a Művészetek Napját.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Közös pályázatot hirdetett az SZTE Rendezvényszervező és Kulturális Bizottsága, és a Zeneművészeti Kar Hallgatói Önkormányzata: a hallgatók két témakörben adhatták be művészeti alkotásaikat. Szeged másként: A természet miként szerzi vissza az emberi kéz által elfoglalt területeket. Társadalomkritika: A társadalomban felmerülő problémák vagy azok megoldásai művészi szemmel. A pályázók egy állóképpel, egyéb műalkotással vagy mozgóképpel ( 3-5 perces kisfilmmel) jelentkezhettek.

 

A pályaműveket a Zeneművészeti Karon mutatják be. A tárlatot a Művészetek Napján, november 5-én 15.30-kor Tóth Péter dékán nyitja meg. A látogatók koncertet is hallhatnak: az SZTE Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarát Somorjai Péter vezényli. A rendezvényen elhangzik majd többek között W. A. Mozart B-dúr Hegedűverseny I. tétele. A tárlat megtekintése alatt a Vántus István Zeneművészeti SZKI növendékeinek műsorát hallhatja a közönség. A pályázat díjazottjait 19.30-kor hirdetik ki. Kategóriánként egy szakmai és egy közönségdíjat is ajánlanak.

 

További információ:

Bobkó Anna

muveszetek_napja

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek