Bezár

Hírarchívum

Konferenciával ünnepel a 20 éves Hispanisztika Tanszék

Konferenciával ünnepel a 20 éves Hispanisztika Tanszék

2013. október 29.
1 perc

Különleges ünnepséggel és tudományos üléssel várja az érdeklődőket november 7-én és 8-án az SZTE BTK Hispanisztika Tanszék megalapításának 20. évfordulója alkalmából.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Akadémiai Bizottság Filozófiai és Történettudományi Szakbizottsága és a Szegedi Tudományegyetem Hispanisztika Tanszéke kétnapos tudományos üléssel ünnepli a tanszék fennállásának 20. évfordulóját. A konferenciát november 7-én és 8-án rendezik meg a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában.

 

Az eseményen köszöntőt mond többek közt Szabó Gábor, az SZTE rektora, D. Enrique Pastor De Gana őexcellenciája, Spanyolország nagykövete, Gálffy Kolos, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Oktatási Nemzetközi Főosztályának főosztályvezetője, valamint Csernus Sándor, a Bölcsészettudományi Kar dékánja is. A spanyol és magyar nyelvű konferencia első napján szó lesz a Hispanisztika Tanszék eddigi 20 évéről, más egyetemekkel való együttműködéséről és a különböző publikációkról. Emellett a József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában tartják „A szegedi hispanisztika története könyvekben” című kiállítás megnyitóját.

 

November 8-án spanyol és latin-amerikai tematikájú előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, melyek fő témájául a nők szolgálnak, akik a hispán világ történetében meghatározó szerepet játszottak. Terítékre kerülnek az irodalmi és művészi nőalakok, az emigrációban vagy száműzetésben élő nők, de a politikai és közéleti női példaképek is. A rendezők szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt!

 

A részletes program itt tekinthető meg.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek