SZTE Info

A hidegháborús pszichológiai hadviselésről az ÁJTK-n

November 4-én a jogi kari társalgóban rendhagyó filmvetítést tartanak, melynek témája a Szabad Európa Rádió és annak hidegháborúban betöltött szerepe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar Politológiai Tanszék és a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesülete közösen rendez filmvetítéssel egybekötött beszélgetést november 4-én (hétfőn). A beszélgetést, melynek fókuszában a „Teenager Party” című 1966-os magyar dokumentumfilm áll majd, Révész Béla egyetemi docens vezeti. A film betekintést enged abba, hogy a korabeli társadalom miként látta a Szabad Európa Rádiót és annak zenei műsorát, a „Teenager Partyt”. Feltárják az adó mögött működő politikai erőket, szó lesz a kémkedésről és a CIA-ról is.

 

A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak november 4-én 16.30-ra az ÁJTK társalgójába (III. emelet).

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. március 24.

nyito_Nemeth_Aniko

Az SZTE Füvészkert felújítása és működtetése mellett a gyermekek és fiatalok környezettudatosságra nevelése, valamint az ismeretterjesztés terén is sikeres intézményvezetői munkája elismeréseként Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapott Németh Anikó. A Füvészkert igazgatóját munkájáról és a botanikus kert növénygyűjteményeiről is kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.