SZTE Info

Elkapott pillanatok a TIK-ben

Az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfusképzésén végzett hallgatók képeiből nyílt tárlat a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

igy fotozunk mi01– A kevesebb több – ezt az elvet vallotta a szigorú zsűri a fényképek kiválasztásakor. Ezzel garantáltuk a minőséget is – hallottuk Dömötör Mihálytól a TIK-ben, az SZTE JGYPK Szakképzési Központ alkalmazott fotográfusképzésén végzett hallgatók képeiből nyílt tárlat október 28-i megnyitóján. A képzés egyik oktatója elmondta: 19 alkotó 36 képét láthatják az érdeklődők. A hallgatók már második alkalommal mutatják meg munkáikat a nagyközönségnek. Dömötör Mihálytól megtudtuk: az alkalmazott fotográfusképzés a legnagyobb létszámú, legnépszerűbb szak a központban. Köszönhető ez többek között annak, hogy egyre nagyobb az igény a jó szakemberek iránt, valamint a képzés jó hírének, magas színvonalának.

 

A végzősök fotói a legváltozatosabb témakörökben készültek. Láthatunk képeket a Balatonról, a dómról, portrékat és természetfotókat is. Nagy Edité például egy mezőn készült, egy szál pipacsra fókuszál. Az SZTE ETSZK Fizioterápiás Tanszék vezetőjének szenvedélye a fotózás. Korábban elvégezte Dusha Béla tanfolyamát, de szerette volna még tovább képezni magát, ezért jelentkezett ide. Kedvenc témája a természetfotózás, az országban sokfelé fotózott már, azonban azt vallja, nem kell feltétlenül messzire utazni ahhoz, hogy az ember érdekes témát találjon. Elég csak kimenni egy közeli rétre.

 

Igy_fotozunk_mi..._kiallitas_megnyito
Így fotózunk mi - GALÉRIA

Az elkapott pillanatokat emelte ki kedvenc témájaként Czingler Andrea, aki főállásban vendéglátó-ipari egységeket üzemeltet Szegeden, hobbija a fotózás. A képzés egyik oktatójával, Németh Györggyel egy hódmezővásárhelyi patkolókovácsnál jártak. A kiállítás képei között szerepel az ott készült fotó is.

 

A tárlat a 18. Őszi Kulturális Fesztivál programjaként valósult meg. A képeket november 9-ig, hétköznapokon 8 és 20, szombaton 9 és 16 óra között nézhetik meg az érdeklődők.

 

szöveg: Bobkó Anna

fotók: Varga Zoltán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.