Bezár

Hírarchívum

nyilt_nap_kiemelt

Összeegyetemi nyílt napot tart az SZTE

Összeegyetemi nyílt napot tart az SZTE

2013. november 13.
3 perc

„Nyiss ajtót a jövődre!” – ezzel a mottóval kínál az egyetem a felvételizőknek hasznos információkat, érdekes előadásokat, izgalmas játékokat és értékes nyereményeket november 21-én.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem november 21-én (csütörtökön) 8.30 és 16 óra között rendezi meg immár hagyományos összeegyetemi nyílt napját a József Attila Tanulmányi és Információs Központban (Szeged, Ady tér 10.). A nyílt nap képzési kiállításán a leendő hallgatók közvetlenül a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, valamint három helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg mélyebben a szegedi universitas képzési kínálatát.

 

A Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik meghatározó intézményeként szeretné segíteni a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat és tanáraikat az intézményre vonatkozó fontos információk begyűjtésében. Az egyetem közel 300 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatási tagozaton. Mindezekről hallhatnak az érdeklődők a november 21-i nyílt napon, ahol külön standdal képviselteti magát egy interaktív képzési kiállításon a tizenkét fakultás, illetve a Tanárképző Központ is. Jelen lesznek az intézmény további, a hallgatói életet segítő, szervező egységei is, többek között az SZTE Tehetségpont, a Nemzetközi Mobilitási Iroda, a Kulturális Iroda, a Sportközpont és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat. Izgalmas játékokon értékes nyereményekkel is gazdagodhatnak a szerencsés vendégek, akik a csodaszép TIK-ben ízelítőt kapnak a hamisítatlan egyetemi hangulatból.

 

A tizenkét kar külön tájékoztató előadásokkal várja a felvételizőket és kísérőiket 9 és 13 óra között. A kongresszusi teremben (óránkénti bontásban, 9, 10, 11 és 12 órai kezdéssel) az Állam- és Jogtudományi, a Természettudományi és Informatikai, a Bölcsészettudományi, illetve a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar mutatkozik be. A nagyelőadóban az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Fogorvostudományi, a Gyógyszerésztudományi, valamint az Általános Orvostudományi Kar fogadja a látogatókat. Az alagsorban tart tájékoztatót a Zeneművészeti, a Mezőgazdasági, a Gazdaságtudományi, végül a Mérnöki Kar.

 

13 órakor a TIK kongresszusi termében Ádám-Hideg Krisztina, az Oktatási Hivatal munkatársa összevont felvételi tájékoztató előadás keretében ad választ a felvételi eljárás során felmerülő legfontosabb kérdésekre.

 

14 és 16 óra között kerül sor a „Ti jöttök” című workshopra a nagyelőadóban. Egy a műszaki és természettudományokat népszerűsítő országos kampány keretében színes videó készült Szegedről, a Szegedi Tudományegyetemről, illetve kiemelkedő projektjeiről is. Az érdeklődők megismerhetik a regionális videó három szereplője Martinek Tamás egyetemi kutató (SZTE Gyógyszerésztudományi Kar), Duda Ernő vállalati kutató (Solvo Biotechnológiai Zrt.) és Kecsmár Attila innovatív vállalkozó (Antavo Ltd.) izgalmas életútját, s természetesen kérdéseket is tehetnek fel nekik. A Csodák Palotája látványos kísérletekkel, bemutatókkal érkezik Szegedre. A workshop során szó lesz a Szegedi Tudományegyetemen folyó legjelentősebb, legérdekesebb kutatásokról is.

 

A részvételi szándékot a www.u-szeged.hu/nyiltnap oldalon található regisztráció segítségével előre kell jelezni. További információk a www.u-szeged.hu/felveteli honlapon találhatók.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek