Bezár

Hírarchívum

December 5-én érkezik az Alma Mater Mikulás

December 5-én érkezik az Alma Mater Mikulás

2013. november 26.
2 perc

Az eddigieknél is szélesebb programkínálattal várja az egyetemi dolgozók, oktatók és öregdiákok családjait az SZTE Alma Mater Mikulás-rendezvénye.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az idei esztendőben december 5-én (csütörtökön) tartja meg hagyományos és közkedvelt Mikulás-rendezvényét a Szegedi Tudományegyetem öregdiák-szervezete, az SZTE Alma Mater. Amellett, hogy számos programmal készülnek, a gyerekek idén is számíthatnak rá, hogy a Mikulás személyesen ajándékozza meg őket a József Attila Tanulmányi és Információs Központ Átriumában. Szokásukhoz híven rajzpályázatot is hirdetnek: november 30-ig még mindenki beküldheti rajzait, a legjobb műveket értékes nyereményekkel, belépőkkel díjazzák az esemény főtámogatója, a Játékdzsungel Játszóház és a Napfényfürdő Aquapolis jóvoltából. A „Rajzold le a Mikulást és csapatát! Avagy ki segít a Mikulásnak a nagy nap előtt” című pályázaton tetszőleges technikával, tetszőleges méretben várják az alkotásokat három kategóriában (Aprónép: 0-3 év, Manó: 3-6 év, Törpe: 6-10 év). A beküldési cím: 6722 Szeged, Honvéd tér 6.


rajzplakat_kicsi


A nagy napon, december 5-án az Ady tér 10. szám alatt található központban már 16.30-tól gyülekezhetnek a Mikulásra váró családok, akiket hatalmas mulatság vár 17 órától a Szeleburdi Krampusz zenekarral. Mindeközben – ahogyan az este további részében is – folyamatosan zajlik majd a kézműves-foglalkozás, ahol ötletes télváró díszeket készíthetnek kicsik és nagyok egyaránt.

„Varázslatos tudományokkal” találkozhatnak, akik az Interaktív Természetismereti Tudástár pultjainál tesznek látogatást, hiszen bámulatos fizikai, kémiai és biológiai kísérleteket mutatnak be a tudástár munkatársai. A Somogyi-könyvtár fiókkönyvtára, az Agóra Gyermekkönyvtár könyvsarokkal, interaktív játékokkal készül a rendezvényre, ahol a táncos program mellett agytekervényeiket is megmozgathatják a csemeték. A koncert után, 18 órától kerül sor az Alma Mater-rajzpályázat eredményhirdetésére. Közvetlenül az eredményhirdetés után elérkezik legjobban várt pillanat, amikor a Mikulás kibontja zsákját, és minden jelenlévő kisgyermeket megajándékoz valamilyen meglepetéssel.

 

A rendezvényen való részvétel az SZTE Alma Mater-tagoknak ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni december 2-ig lehet. A rajzpályázatról bővebben itt tájékozódhatnak.

 

SZTEinfo

mikiplakat_vegso_kicsi

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek