Bezár

Hírarchívum

SZTE-s sportoló is éremért küzd a téli Universiadén

SZTE-s sportoló is éremért küzd a téli Universiadén

2013. december 12.
1 perc

Az olaszországi Trentóban 2013. december 11. és 21. között zajló 26. téli Universiadén a magyar küldöttség tagja a rövidpályás gyorskorcsolyázó Lajtos Szandra, az SZTE JGYPK hallgatója is.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

December 11-én az ünnepélyes megnyitóval kezdődött, és tizenegy napig tart a 26. téli Universiade Trentóban. Ez az egyetemista-főiskolás sportolók második legnagyobb világeseménye a nyári Universiade után, ezúttal 12 sportágban mintegy 2500 versenyző méri össze tudását. Magyarországot tizenhét fős csapat képviseli, sportolóink közül sokan a 2014. februári téli olimpián is ott lesznek Szocsiban, így fontos felkészülési állomás számukra ez az Universiade. A mieink hosszú- és rövidpályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle síben és freestyle snowboardban bizonyíthatnak.

 

A tizenhét fős nemzeti küldöttségünknek tagja a Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 esztendős kiválósága, Lajtos Szandra is. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rekreációszervezés és egészségfejlesztés szak végzős hallgatója a rövidpályás gyorskorcsolya egyik hazai kiválósága, korábban a magyar váltóval egy ezüst- és két bronzérmet szerzett már Európa-bajnokságokon, illetve 2011-ben a törökországi Erzurumban lebonyolított téli Universiadén is harmadik lett a váltóval, elnyerve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya első Universiade-medálját. Lajtos Szandra korábban 2002-ben már téli olimpián is szerepelhetett Salt Lake Cityben, jelenleg pedig gőzerővel készül az oroszországi ötkarikás játékokra.

 

Trentóban a hölgyek december 18. és 20. között 500, 1000, 1500 méteren és 3000 méteres váltóban versengenek rövidpályás gyorskorcsolyában.

 

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek