Bezár

Hírarchívum

Biológus konferencia a kutatóműhelyeknek

Biológus konferencia a kutatóműhelyeknek

2013. december 13.
2 perc

Kutatóműhelyeinek - hagyományteremtő céllal – először rendez konferenciát az SZTE TTIK Biológus Tanszékcsoport. A 2013 december 13-i tanácskozáson legújabb eredményeiket mutatják be a szegedi biológusok.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Hagyományteremtő céllal rendezzük meg 2013. december 13-án az szakmai rendezvény, amely ebben az évben a Biomedica Minikonferencia nevet viseli” – mondja Prof. Vágvölgyi Csaba. A szervezésben résztvevő tanszékvezető egyetemi tanár kiemeli: egy régóta dédelgetett ötlet válik most valóra, amely lehetővé teszi, hogy a Szegedi Tudományegyetem biológus közössége betekintést nyerjen a különböző kutatócsoportokba folyó tevékenységbe, amelyről esetenként kevesebb információval rendelkezünk, mint egy másik egyetemen folyó munkáról. Ezen a helyzeten szeretnénk változtatni, egy olyan bemutatkozási lehetőséget teremtve, ahol elsősorban fiatal kollégáink, doktoranduszok, doktorjelöltek és posztdoktorok jelentkezésére számítunk. Közülük számosan sikeresen pályáztak a Nemzeti Kiválóság támogatási rendszer pályázati kiírásaira; reméljük vállalt feladataik teljesítéséhez is hozzájárul ez a konferencia”

 

„Örömünkre szolgál, hogy meghívásunkat elfogadta, és előadóként részt vesz a konferencia munkájában három kiváló, nemzetközi hírű hazai kutató is” – köszöntötte a minikonferncia résztvevőit Vágvölgyi Csaba. Megköszönte a program életre hívásában a legnagyobb támogatást nyújtó Biomedica Hungaria Kft. segítségét.

 

A szegedi biológusképzésben együttműködő kilenc tanszék alkotta tanszékcsoport vezetőjeként Boros Imre köszöntötte az első BIOMEDICA 2013 Minikonferencia résztvevőit; a szervezőket, az előadókat, a hallgatókat. Szerinte a rendezvényből profitálni fognak azok, akik előadják új eredményeik összegzését, mert szakmájuk egyik fontos összetevőjét: munkájuk bemutatását gyakorolhatják. De a konferencia hasznos a hallgatóknak, akik betekintést nyernek a tanszékcsoport egységeiben folyó változatos kutatási irányokba. Az előadóknak örömként szolgálhat, hogy munkájuk elért abba a fázisba, amikor van miről beszámolni, az oktatóknak pedig az, hogy ebben közreműködtek. Sok sikert kívánt a résztvevőknek és hagyomány-teremtést a szervezőknek.

 

„A kutatóegyetemi címmel rendelkező Szegedi Tudományegyetem kutatásban élenjáró kara a Természettudományi és Informatikai Kar” – rögzítette köszöntőjében a dékán, Hernádi Klára professzor. „A Biológus Tanszékcsoport, és a Szegedi Biológiai Kutatóközpont hozzájárulása ehhez a ragos teljesítményhez kiemelkedő. Ezáltal a Biomedica Minikonferencia életre hívása nemcsak a biológus társadalom számára fontos, hanem a több mint 90 éves oktatási múltra visszatekintő Kar életében is jelentős. Globalizálódó világunkban, a nemzetközi konferenciák bűvöletében hajlamosak vagyunk elrohanni azok mellett az értékek mellett, melyek a közvetlen szomszédságunkban vannak. A hazai műhelyek várhatóan gyümölcsöző együttműködését segítheti elő ez a konferencia.” Szerinte a résztvevők és az előadók listája önmagában garancia a rendezvény magas színvonalára!

 

A BIOMEDICA 2013 Minikonferencia programja itt olvasható:

biologus_konferencia

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek