SZTE Info

Jól haladnak a MEFOB-ban

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Budapesti Corvinus Egyetem ellen kezdte meg a 2007/2008-as tanév Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságának selejtezőit az SZTE röplabdacsapata. A Fritz Péter és Dorka Péter csapatkísérők vezette gárda idehaza legyőzte ellenfelét, idegenben vereséget szenvedett, ám így is a következő fordulóba jutott.
1. mérkőzés: SZTE - BCE 3:1 Visszavágó: BCE - SZTE 3:2. Továbbjutó az SZTE gárdája 5:4-es összesítéssel. A csapat tagjai: Rázsó Zsófia csk., Vakulya Andrea, Pál-Szabó Kata, Bíró Adél, Csupor Anikó, Gyimesi Nóra, Benke Dóra, Farkas Laura, Tölgyesi Éva, Pálinkás Anikó, Gyimesi Aliz, Sztupofszki Anett, Pocsaji Edit.
Mindeközben ugyancsak a MEFOB küzdelmeinek keretében magabiztosan verte a Kecskeméti Főiskola csapatát az SZTE női kézilabda-együttese. A szegedi egyetemista lányoknak a fináléba kerülésért a Debreceni Egyetem lesz az ellenfelük.
Az eredmény: Kecskeméti Főiskola - SZTE 15-27 (8-17). A nagyarányú győzelem miatt visszavágót nem rendeztek. A csapat tagjai: Bús Diána, Deák Lilla, Farkas Annamária, Földes Lilla, Holló Anett, Kollár Andrea, Kruchió Éva, Mészáros Bettina, Novák Ágnes.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.