SZTE Info

Harmadszor is legyőznék a Kecskemétet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A második tavaszi, összességében már a hetedik minitornára készülnek a női vízilabda OB I B résztvevői. A március 29-i mérkőzések házigazdája az Universitas Szeged, a helyszín pedig az újszegedi Ligetfürdő lesz.
Az ötcsapatos pontvadászat hat kört követően a következőképpen áll: 1. Universitas Szeged 18 pont (10 mérkőzés), 2. Hungerit-MetalCom-Szentes II 12 (9), 3. Hódmezővásárhelyi VSC 8 (9), 4. Villanó Fókák Kecskemét 6 (10), 5. Uno VSE 4 (10).
Egyetemünk listavezető együttese mely az elmúlt játéknapon a Szentes ellen szenvedte el első vereségét szombaton azokkal a kecskemétiekkel mérkőzik, akiket az ősszel két alkalommal is magabiztosan (7-4, 18-5) múlt felül, így most sem lehet más Hannauer Péter tanítványainak célja, mint a két pont begyűjtése.
Az Universitas jó hangulatban készült az újabb erőpróbára, sérülések nem nehezítették ez együttes munkáját tudtuk meg a vezetőedzőtől. Hannauer Péter hozzátette: az elmúlt napok során rengeteg labdás feladatot végeztek, illetve nagy hangsúlyt fektettek az emberelőnyös helyzetek gyakorlására. „A gárda egyre inkább összeáll, mindenképpen bizakodva várom a szombati összecsapást mondta.
A forduló programja: 10 óra: Kecskemét–Szentes II., 11.15: Hódmezővásárhely–Uno VSE, 12.30: Universitas Szeged–Kecskemét, 13.45: Szentes II.–Hódmezővásárhely.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.