SZTE Info

Győzelem a bajnokesélyes ellen

A 19. fordulóval folytatódott hétfőn a futsal második vonalának küzdelemsorozata.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Sorozatban ötödik mérkőzését nyerte az Universitas Szeged gárdája az NB II-ben: a tavaszi fordulók során továbbra is százszázalékos az alakulat. Horváth Levente és Albert Miklós együttese a 19. fordulóban az egyik bajnokesélyest, a játéknap előtt negyedik helyen tanyázó Kecskeméti TE-Cucu FC-t látta vendégül, s 3-2-es félidőt követően 7-5-re győzött. Az Universitas így 22 ponttal a tizenhárom csapatos tabella kilencedik helyén áll, a következő körben március 17-én pedig a Hegyvidéki Sasokhoz látogat.
Universitas Szeged–Kecskeméti TE-Cucu FC 7-5 (3-2). Újszegedi sportcsarnok, vezette: Kucsora, Orosz, Kúti.
Universitas: Vasuth E. – Szűcs S., Tóth P., Szabó Z., Pájer T. Csere: Gombos V., Herczeg G., Kalános J., Rácz G., Fülöp A., Laudisz P., Sólyom B. Edző: Horváth Levente és Albert Miklós. A szegedi gólszerzők: Pájer T. 4, Szabó Z. 2, Gazdag (öngól).
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2021. április 19.

Nyito_NE_Janaky

A Nature Energy című rangos tudományos folyóiratban publikált az SZTE hat kutatója. A csoportot vezető Janáky Csaba, az SZTE Kémiai Intézete Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszékének egyetemi docense 2021-ben elnyerte a Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozata kitüntetést. A kutatót a kétféle elismerés előzményéről és hatásáról kérdeztük.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.