SZTE Info

Az SZTE Vívó Klub újabb sikerei

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Kiváló eredménnyel zárta a gyermek országos vívóbajnokság küzdelemsorozatát az SZTE Vívó Klub.
A közel 60 ifjú tőrözőt felvonultató viadalon, melyet az MTK rendezett a fővárosban, Bakó Tamás (edző: Kiss Tibor) ismét bizonyította, hogy a hazai tőrözők élmezőnyébe tartozik. Magabiztos, meggyőző vívással verekedte be magát az elődöntőbe, ahol ugyan vereséget szenvedett, ám bronzérme így is hatalmas eredmény  neki, edzőjének és a klubnak. Tamás már biztosan részvevője a két hét múlva kezdődő Fülöp Mihály-gálának, amelyen a gyermek korosztály legjobb 8 tőrözője áll majd pástra.
A csapatversenyben az SZTE Vívó Klub Bakó, Hollós, Hegedűs, Hegyes, Sike, Magyari felállású újoncgárdája a nagyszerű ötödik helyezést szerezte meg. További részletek: www.szegedvivas.hu.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.