SZTE Info

SZTE-s hallgató lett Szeged Szépe

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Hagyományteremtő szándékkal tartották meg május 3-án a szegedi Sing-Singben az I. Szeged Szépe szépségkirálynő-választást. A győzelmet a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának egyik hallgatója, Nagy Nikolett szerezte meg.
A közel száz jelentkező közül 76 lány regisztrációját tudták elfogadni a szervezők. A válogatók alkalmával azonban jelentősen, mindössze 15 főre zsugorodott a döntőben részt vevő lányok száma. A döntőbe került hölgyek a május 3-i finálét megelőzően többnapos felkészítő táborban vettek részt, melynek során elsajátíthatták a színpadi mozgást, a salsa és mambó tánclépéseit. A fáradságot és a feszültséget pedig a Gellért Szabadidőközpont által nyújtott wellnessprogram keretein belül vezették le.
 
Nagy Nikolett, Szeged Szépe, az SZTE GTK hallgatója. Fotó: Segesvári Csaba
 
A verseny különlegessége az volt, hogy a szervezők nemcsak a lányok külső adottságait, hanem intelligenciájukat, műveltségüket, sőt még Szegeddel kapcsolatos ismereteiket is tesztelték. Az itt elért eredményeket az összesítés során természetesen figyelembe vették.
A 15 versenyzőt híres zsűri értékelte, hiszen a pontozók között találhattuk a gyönyörű Zimány Linda és Debreczeni Zita modelleket, a világbajnok artista Rippel fivéreket, Győri Bernadett divattervezőt, Tekulics Anna szegedi fotómodellt, Zsiga Renáta világbajnok mesterfodrászt, a Pick Szeged kézilabdacsapat képviseletében a BL-győztes szlovén szélsőt, Luka Zvizejt, míg a zsűri elnöki teendőit Juronics Tamás koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett vezetője látta el.
A szakmai zsűrinek komoly feladat jutott, hiszen az egyes szépségversenyektől eltérően mind a 15, döntőbe jutott lány valóban nagyon dekoratív volt. Hosszas mérlegelés után éjfélt követően végül kihirdették az eredményt: az I. Szeged Szépe szépségkirálynő-választás második udvarhölgye Bánfalvi Csilla, míg az első udvarhölgy Farsang Dorottya lett.
A Dél-Alföld fővárosát egy egész éven át Nagy Nikolett, az SZTE GTK elsőéves kereskedelmi és marketing szakos hallgatója fogja képviselni, aki a zsűri szavazata alapján megérdemelten nyerte el a koronát. A királynőre a fejdíszt és a szalagot Gera Gábor főszervező tette fel, aki mindemellett számos nyeremény nyújtott át a nyertesnek.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • január 29. 13:00 - 30. 16:30
 • február 1.
  10:00 - 13:00
 • február 4.
  18:00 - 19:00
  "Boldizsár Ildikó és a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület csatlakozott a Művészek a klímatudatosságért csoporthoz, és vállalták, hogy összegyűjtik a világ népmesekincséből azokat a meséket, amelyek a teremtett világ iránti felelősségről, az ember ezzel kapcsolatos feladatairól szólnak, hogy segítsenek a szülőknek, pedagógusoknak és mindnyájunknak a tudatosításban. Olyan meséket adnak közre, amelyekben az ember még harmóniában élt a természettel, és tudta, hogy mit kell tennie, hogy ez így maradjon. Olyan meséket, amelyekben az ember tiszteli a fákat, növényeket, állatokat, és szót ért velük - összhangban léteznek vagy törekszenek rá egy-egy konfliktus után. Olyan meséket, amelyekben a teremtett világ szépsége megmutatkozik, és az ember ennek örülni tud, érzi a felelősségét. És olyan meséket is, amelyekben ezt nem érzi, aztán baj lesz belőle... De még van visszaút, megbocsátás, egy utolsó lehetőség."
  Jegyár: kedvezményes 2.000 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.800 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 7.
  10:00 - 16:00
 • február 8.
  09:00 - 14:00