SZTE Info

Szegeden lesz a humán tudományi OTDK

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara ad otthont a jövő tavasszal esedékes Országos Tudományos Diákköri Konferencia Humán Tudományi Szekciójának. Az ország bölcsészkarait megmozgató szakmai találkozót és megmérettetést 2009. április 16. és 18. között rendezi meg az Országos Tudományos Diákköri Tanács Humán Szakmai Bizottsága, az előkészületek azonban már ez évben elkezdődtek.
A konferencián az egyetemek és főiskolák osztatlan, illetve BA- és MA-képzésben részt vevő hallgatói vehetnek részt, valamint az ebben a tanévben végzett diákok, amennyiben már az idén továbbjutnak az intézményi fordulón. A konferenciára határon túli magyar hallgatók is jelentkezhetnek. A legfeljebb 40 oldalas (oldalanként maximum 1800 karakteres) dolgozatokat magyar irodalom, modern nyelvek irodalma, irodalomelmélet, összehasonlító irodalomtudomány, nyelvtudomány, történettudomány, orientalisztika, ókortudomány–klasszika-filológia, művészettörténet, régészet és néprajz témaköreiben várják a szervezők. A konferenciára való jelentkezés végső határideje 2008. december 5.
A konferencia ügyvezető elnöke Anderle Ádám egyetemi tanár, ügyvezető titkára pedig Vajda Zoltán egyetemi docens, tudományos és pályázati dékánhelyettes. A konferenciával kapcsolatos részletes információk már megtalálhatók és folyamatosan bővülnek a www.arts.u-szeged.hu/otdk internetes oldalon.
T. T.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *