SZTE Info

Nem bírtak a Fehérvárral

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el az Universitas Szeged az NB II-es futsalbajnokságban.
A május 5-én megrendezett 25. fordulóban a Bau-Regiát látták vendégül Szabó Zoltánék. A székesfehérvári együttes a bajnokság egyik élcsapatának számít: a tabella harmadik helyén áll, s csak azért nem tudja megszerezni a két feljutó hely valamelyikét, mert játékosok jogosulatlan szerepeltetése miatt nyolc pontot levontak összteljesítményéből...
A tavaszt remekül kezdő – hét győzelem, egy vereség – szegedi gárda kerete viszont a szezon végére különböző okokból némiképp megfogyatkozott, így gyakorlatilag minden a vendégek mellett szólt. A Bau-Regia ennek megfelelően 6-2-es győzelemmel távozott Szegedről
Az utolsó forduló előtt a 28 pontos Universitas Szeged a 9. helyen áll az NB II tabelláján. Május 12-én Debrecenben, a DEAC elleni mérkőzéssel zárja a 2007/2008-as szezont Horváth Levente együttese.
 
Tóth Péter (labdával) és társai számára leküzdhetetlen akadályt jelentett a Bau-Regia.
Fotó: Segesvári Csaba
 
A futsal NB II 25. fordulójában:
Universitas Szeged Bau-Regia 2-6 (0-3). Újszegedi sportcsarnok, 50 néző. Vezette: ifj. Kormányos G., Hegyesi G.
Universitas: Bakos Sz. Laudisz P., Szabó Z., Tóth P., Kalános J. Csere: Gombos V. (kapus), Szűcs S., Sólyom B., Fülöp A., Albert M. Edző: Horváth Levente és Albert Miklós.
Gólszerzők: Kalános és Szabó.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *

 • február 25.
  13:00 - 17:00
 • február 25.
  16:00 - 17:00
  A megjelenteket köszönti: Gácser Attila, a Biológia Intézet vezetője
  A kötetet bemutatják: a könyv lektora, Nagy Lászlóné, valamint a könyv szerkesztője és szerzői: Balázs János, Hegyi Andrea, Poór Péter, Sinka Rita és Vörös Mónika
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  Hiteles és motiváló előadás a Mentor(h)áló Pedagógiai esték 2020-as tavaszi évadában a futás, azon belül az ultrafutás különös világáról. Vendégünk Lubics Szilvia magyar amatőr hosszútávfutó és ultramaratonista, az Ultrabalaton és a Spartathlon többszörös győztese!
  Jegyár: kedvezményes 1.800 Ft (SZTE-kártya, diákigazolvány, pedagógusigazolvány); teljes árú 2.400 Ft. Kedvezményes jegyek csak személyesen vásárolhatók, a vásárláskor be kell mutatni a kedvezményre jogosultságot igazoló dokumentumot! Jegyek november 11-től kaphatók az IH Rendezvényközpontban és online, a http://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/category/entry-ticket weboldalon.
  Az SZTE Mentor(h)áló 2.0 projekt programja
 • február 25.
  18:00 - 19:00
  A Dugonics Társaság előadóülése
  Előadó: Dr. Kerek Ferenc zongoraművész, a Dugonics Társaság elnöke, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar oktatója
  Beszélgetőtársak: Gyüdi Sándor, a Szegedi Szimfonikus Zenekar igazgatója
  Kerek Attila, SZMJV protokoll- és rendezvényreferense, a Dugonics Társaság elnökségi tagja
 • február 26.
  08:00 - 09:00
  Az SZTE BTK Pszichológiai Intézet szervezésében