SZTE Info

III. Alma Weekend

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Immár harmadik alkalommal kerül sor a népszerű Alma Weekend családi és sportnapra a Szegedi Tudományegyetemen. A június 22-i rendezvénynek a Hattyas sori egyetemi sportközpont ad otthont.
Ismét csak egy gyönyörű, a remények szerint napsütéses vasárnap találkozhatnak az egykori évfolyam- és csoporttársak, barátok, ismerősök. Az SZTE Alma Mater 9 és 16 óra között a legkülönbözőbb érdekes és izgalmas sportversenyekkel, játékos vetélkedőkkel várja az érdeklődőket, felnőtteket és gyermekeket. A mozogni vágyók egyebek mellett streetballban, kispályás fociban, röplabdában, floorballban, asztaliteniszben, teniszben és kerékpáros ügyességi feladatokban mérhetik össze erejüket, s több különleges sportágat (íjászat, petanque, golf, boccia, turul stb.) is kipróbálhatnak.
A gyerekeket a játékos sportversenyeken és az aszfaltrajzversenyen túl kézműves-foglalkoztatóval, arcfestéssel és ugrálóvárral szórakoztatják majd. A programban az ebéd és az eredményhirdetések után az Alma Együttes koncertje szerepel, mely már az Alma Mater Mikulás-buliján is nagy sikert aratott. A kerékpárral érkezőket idén is bónuszitallal frissítik a szervezők. Az ingyenes rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött, június 20-án 12 óráig lehet jelentkezni.
S hogy miért éri meg részt venni ezen az eseményen? „Sport- és családi napunk minden évben az Alma Mater-tagok és családtagjaik kellemes hétvégi, szabadidős kikapcsolódását szolgálja. A felnőttek mellett a 'kicsikre' is számítunk, hiszen itt valóban együtt szórakozhat szülő és gyermek, az egész nagy SZTE-család. Az Alma Weekend azért különleges, mert az egészséges életmód szem előtt tartása mellett a sportolással, a mozgással egybekötve biztosítja korábbi hallgatóink számára egymás viszontlátásának örömét” fogalmazza meg a szervezők szándékait Görög Márta, az SZTE hallgatói és közkapcsolati igazgatója.
További információ és jelentkezési lap a www.u-szeged.hu/almaweekend oldalon található.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. január 27.

Kiemelt_Zolnay_Kriszta

Szeged és London között ingázik: a Richter igazgatósági tagja, multinacionális gyógyszercégeket képviselt a nemzetközi porondon, most a pénz és az egészségügy metszéspontján végez szakértői munkát a Tisza-parti város Kígyó Patikája tulajdonosaként is ismert dr. Zolnay Kriszta. Az SZTE Gyógyszerésztudományi Karán végzett szakemberrel életútjáról beszélgetve megtudtuk, időnként miért kérdezi önmagától: „Ez tényleg velem történt meg?”

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *