SZTE Info

Bajnok az SZTE női kézilabdacsapata

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Május 5-6-án a Debreceni Egyetemen rendezték meg a 2008-as Magyar Egyetemi-Főiskolai Kézilabda-bajnokság férfi és női négyes döntőjét.
A Szegedi Tudományegyetem mindkét együttese kiválóan szerepelt a fináléban: a lányok nem találtak legyőzőre, így megszerezték az aranyérmet, a fiúk pedig a dobogó legalsó fokára állhattak.
 
A Szegedi Tudományegyetem aranyérmes kézilabdás lányai.
 
Az eredmények, nők:
SZTE–Semmelweis Egyetem 31-21
SZTE–Eszterházy Károly Főiskola 36-35
SZTEDunaújvárosi Főiskola 29-26
A végeredmény:
1. Szegedi Tudományegyetem (Szekeres Klára GTK, Forcsek Eszter MK, Scholtz Andrea JGYPK, Takács Bernadett JGYPK, Kruchió Éva ETSZK, Novák Ágnes TTIK, Deák Beáta GYTK, Földes Lilla JGYPK, Rákos Zsuzsa JGYPK, Holló Anett JGYPK, Farkas Annamária JGYPK, Kollár Andrea JGYPK, csapatvezető: Hocza Ágnes adjunktus)
2. Dunaújvárosi Főiskola
3. Eszterházy Károly Főiskola, Eger
4. Semmelweis Egyetem, Budapest
A legjobb kapus: Scholtz Andrea (Szeged).
A legtechnikásabb játékos: Forczek Eszter (Szeged).
 
Az eredmények, férfiak:
SZTE–Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem 30-25
SZTE–Károly Róbert Főiskola 27-34
SZTE–Pécsi Tudományegyetem 28-28
A végeredmény:
1. Pécsi Tudományegyetem
2. Károly Róbert Főiskola, Gyöngyös
3. Szegedi Tudományegyetem (Berta Gábor JGYPK, Berta János GTK, Felföldi Róbert JGYPK, Ivaskó István JGYPK, Kósa Balázs JGYPK, Kovács Tamás TTIK, Krizsán Attila JGYPK, Laurinyecz Dávid JGYPK, Szűcs Dániel JGYPK, Tobak Lajos TTIK, Varga Antal JGYPK, csapatvezető: Balogh Tamás)
4. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
A legjobb kapus: Felföldi Róbert (Szeged).
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2019. december 02.

Kiemelt_Hernadi_Klara_1

A nyugati világban a mezőgazdaság, valamint a 3. világban például a textilipar szennyező anyagait képes kiszűrni az édesvizekből az a berendezés, amelynek a prototípusát az SZTE Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszéken a dr. Hernádi Klára professzor irányításával dolgozó csapat, az indiai Amity Egyetemmel közösen, fejlesztette ki.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.

Eseménynaptár

Eseménynaptár RSS

Rendezvénynaptár *