SZTE Info

Aerobicos és fitneszes éremeső

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A fitneszesek és az aerobicosok küzdelmeit is lebonyolították a Magyar-Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokság 2008. évi versenysorozatában. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak mindkét sportágban jutott aranyérem.
Az egyetemi-főiskolai fitneszbajnokságot Hódmezővásárhelyen a városi sportcsarnokban tartották április 12-én. A férfiak között a szegedi Zengő Dezső (JGYPK, II. éves testnevelő-edző) lett a bajnok, a nők versenyében második helyen végzett Czavalinga Dóra (TTIK, I. éves környezettan), negyedik lett Zvara Andrea (edzők: Rácz Ildikó, Szatmári Zoltán, Miklós Melinda).
Az aerobicosok április 20-án a Debreceni Egyetemen versengtek. Az SZTE először vett részt a megmérettetésen. Egyéniben a tizenkettes döntőbe hat szegedi egyetemista jutott be: Pásztor Andrea, Miklós Melinda, Czavalinga Dóra, Zengő Dezső, Bátyai Fruzsina és Árva Dóra. Bátyai Fruzsina (JGYPK, I. éves testnevelő-edző) végül a nagyszerű harmadik helyezést érte el.
Összesített csapatban – nagy meglepetést okozva az SZTE végzett az élen. A bajnokcsapat tagjai: Pásztor Andrea, Miklós Melinda, Czavalinga Dóra, Zengő Dezső, Bátyai Fruzsina, Zoltai Fruzsina, Árva Dóra, Danóczi Linda, Kovács Mónika, Kiss Brigitta, Nagy Ibolya, Zvara Andrea. Edző: Rácz Ildikó.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.