SZTE Info

Tagfelvételt hirdet a DAREE

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A Dél-Alföldi Regionális Egészségfejlesztési Egyesület (DAREE) tagfelvételt hirdet.
Önkéntes tagokat keresnek egészségfejlesztő projektek megvalósításához. Légy egy színes csapat tagja, ahol találkozhatsz pszichológusokkal, szociológusokkal, orvosokkal, jogászokkal, egészségfejlesztő szakemberekkel! Jelentkezési lap letölthető a http://www.dare-szeged.fw.hu oldalról, vagy a guti@fibermail.hue-mailen kérhető. Jelentkezési határidő: 2008. május 1.
A DAREE célja az egyetemisták bevonásán keresztül is –, hogy az egészség fejlesztésének és a
prevenciónak a fontosságára irányítsa a figyelmet.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.