Bezár

Hírarchívum

Száguld az SZTE-Szedeák

Száguld az SZTE-Szedeák

2008. április 14.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
 
Magabiztos győzelemmel folytatta szereplését az NB I B csoportos férfikosárlabda-bajnokság 11-20. helyéért zajló rájátszásban az SZTE-Szedeák. Egyetemünk együttese hazai pályán múlta felül a Fehérvár KC-t.
Több okból is Nyilas István tanítványai számítottak az április 12-i mérkőzés favoritjának. Az SZTE-Szedeák a forduló előtt holtversenyben az 1-4. helyen állt az alsóházban, míg a vendégek csupán a 7. pozíciót foglalták el, a rájátszás korábbi mérkőzései közül a szegediek háromszor győztesen hagyták el a játékteret, s mindösszesen egyszer veszítettek, ezzel szemben a fehérváriak csak egy alkalommal örülhettek a két pontnak, háromszor viszont alulmaradtak, végül pedig a Magyar Egyetemi-Főiskolai Kosárlabda-bajnokság nemrégiben lejátszott negyeddöntőjében az SZTE együttese elbúcsúztatta a fehérvári Kodolányi János Főiskola gárdáját – a két alakulat jórészt az NB I B-ben szereplő kosarasokra épül...
Nos, a bajnokság 11. helyére törő szegedi egyetemisták érvényesítették a papírformát, s jó játékkal, magabiztosan verték a Fehérvár KC-t, mely csak az első negyedben tudta némiképp megnehezíteni a dolgukat.
 
Simándi Árpád (a labdával) nem csak remekül irányított, de ismét ponterősnek is bizonyult.
Fotó: Segesvári Csaba
 
Sikerével az SZTE-Szedeák az Elite Basket társaságában 9 győzelemmel és 4 vereséggel vezeti az alsóházi rájátszást. A következő fordulóban az egyik nagy rivális, a B-Beton Bonyádi KSE látogat Szegedre. A csoportrangadó április 20-án (vasárnap) 20.15-kor kezdődik.
A 11-20. helyért zajló rájátszás 5. körében:
SZTE-SzedeákFehérvár KC 104-88 (23-24, 29-22, 25-19, 27-23). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Vétek, Kovács N.
SZTE-Szedeák: SIMÁNDI 23/15, Fülöp, Nagy A. 10, TANÁCS 19/9, TRÉNYI 18. Csere: KOVÁCS 24/9, Komáromi 3, Horváth 4, Szablics 2, Mészáros, Sutka 1, Magyar. Edző: Nyilas István.

P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek