Bezár

Hírarchívum

Megállapodás a Mezőgazdasági Kar jövőjéről

Megállapodás a Mezőgazdasági Kar jövőjéről

2008. április 11.
1 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Megállapodás született az SZTE hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karának önkormányzati támogatásáról: a város éves szinten 50-100 millió forinttal járul hozzá a Dél-Alföld versenyképes és színvonalas agrár-felsőoktatásához.
A Szegedi Tudományegyetem és a hódmezővásárhelyi önkormányzat vezetése a Dél-Alföld fejlődése szempontjából egyaránt fontosnak tartja, hogy az alföldi városban a következő évtizedekben magas színvonalú, versenyképes agrár-felsőoktatás legyen – mondta Lázár János polgármester azt követően, hogy megbeszélést folytatott Szabó Gábor rektorral.
Az egyeztetésen az egyetem és a város képviselői megállapodtak abban, hogy a Mezőgazdasági Kar jövőjének biztosítása érdekében még áprilisban egy évre szóló gazdasági együttműködési megállapodást kötnek, melyben az önkormányzat kar anyagi támogatására, illetve a hódmezővásárhelyi épületek közös hasznosítására vállal kötelezettséget.
Az együttműködési megállapodás a Szegedi Tudományegyetemnek azt a törekvését kívánja támogatni, amely a felsőoktatási intézményt az Alföld határokon is átnyúló szellemi központjává teszi, azzal, hogy ebben a centrumban a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági felsőfokú képzésnek is rendkívül fontos szerepe van.
Lázár János közölte, a megállapodás részleteiről a vásárhelyi közgyűlés április 21-én dönt, de előreláthatólag a város éves szinten 50-100 millió forinttal támogatja majd a kar működését.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek