SZTE Info

Megállapodás a Mezőgazdasági Kar jövőjéről

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Megállapodás született az SZTE hódmezővásárhelyi Mezőgazdasági Karának önkormányzati támogatásáról: a város éves szinten 50-100 millió forinttal járul hozzá a Dél-Alföld versenyképes és színvonalas agrár-felsőoktatásához.
A Szegedi Tudományegyetem és a hódmezővásárhelyi önkormányzat vezetése a Dél-Alföld fejlődése szempontjából egyaránt fontosnak tartja, hogy az alföldi városban a következő évtizedekben magas színvonalú, versenyképes agrár-felsőoktatás legyen – mondta Lázár János polgármester azt követően, hogy megbeszélést folytatott Szabó Gábor rektorral.
Az egyeztetésen az egyetem és a város képviselői megállapodtak abban, hogy a Mezőgazdasági Kar jövőjének biztosítása érdekében még áprilisban egy évre szóló gazdasági együttműködési megállapodást kötnek, melyben az önkormányzat kar anyagi támogatására, illetve a hódmezővásárhelyi épületek közös hasznosítására vállal kötelezettséget.
Az együttműködési megállapodás a Szegedi Tudományegyetemnek azt a törekvését kívánja támogatni, amely a felsőoktatási intézményt az Alföld határokon is átnyúló szellemi központjává teszi, azzal, hogy ebben a centrumban a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági felsőfokú képzésnek is rendkívül fontos szerepe van.
Lázár János közölte, a megállapodás részleteiről a vásárhelyi közgyűlés április 21-én dönt, de előreláthatólag a város éves szinten 50-100 millió forinttal támogatja majd a kar működését.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.