SZTE Info

Lemarad az olimpiáról ökölvívónk

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Nem sikerült az éremszerzés az athéni olimpiai selejtezőn a Szeged BC ökölvívójának, Oltványi Dávidnak az 54 kilósok között. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Kar negyedéves földrajz-számítástechnika szakos hallgatója így sajnos nem vehet részt a pekingi nyári olimpiai játékokon.
Oltványi számára már az első mérkőzés, a nyolcaddöntő a végállomást jelentette a görögországi viadalon. Az olasz Vittorio Parrinelót a szövetségi kapitány, id. Balzsay Károly verhető ellenfélnek tartotta, ám a szegedi bunyós riválisa a ringben rácáfolt előzetes várakozásainkra. 16-6-os sikere pedig azt jelentette, hogy a magyar versenyző elbúcsúzhatott ötkarikás álmaitól.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 05.

tandi-flora-feat-varga-judit-szomoru-vasarnap

Néhány nappal ezelőtt debütált, s mára több százezer megtekintésnél tart Tandi Flora Szomorú vasárnap-feldolgozása, melyben Varga Judit igazságügyi miniszter kíséri az SZTE-n végzett énekesnőt hegedűn. A különleges produkció kapcsán beszélgettünk Tandi Florával.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.