SZTE Info

Itthon botlott az SZTE-Szedeák

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Igazi alsóházi rangadót vívott április 20-án az SZTE-Szedeák együttese: a B-Beton Bonyhádi KSE látogatott Szegedre.
Az NB I B 11-20. helyért zajló rájátszás ötödik köre után az SZTE-Szedeák 9 győzelemmel és 4 vereséggel a csoport élére állt, míg az egy győzelemmel kevesebbet jegyző bonyhádiak a negyedik pozícióból várták a második öt mérkőzést. Az utóbbi hetekben remeklő hazaiak egy újabb sikerrel nagy lépést tettek volna a tizenegyedik helyezés megszerzése felé, emellett pedig a visszavágás vágya is fűtötte őket: március elején a Bonyhád 114-89-re ütötte ki Tanácsékat.
Az őrült dobópárbajból sajnos ezúttal is a rutinosabb ellenfél jött ki jobban. Bár az SZTE-Szedeáknak a mérkőzés legvégéig volt esélye a győzelemre, egy-egy hiba mindig közbecsúszott, így a két pont is odalett.
Négy fordulóval a vége előtt ismét összetömörült az élmezőny. Négy gárda, a Szeged, az ELITE Basket, az ENTERNET NTE és a Bonyhád is 9 győzelmet és 5 vereséget jegyez.
Nyilas István tanítványai legközelebb április 27-én éppen Budaörsre, az ENTERNET-hez látogatnak.
A rájátszás 6. fordulójában:
SZTE-Szedeák Bonyhád 107-115 (39-41, 20-18, 23-29, 25-27). Újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Farkas, Fodor.
SZTE-Szedeák: Simándi 15/3, Fülöp, Nyilas 24/9, Kovács 18/3, Tanács 30/6. Csere: Trényi 9, Nagy A. 11, Komáromi, Varga, Széll. Edző: Nyilas István.
P. M. L.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.