Bezár

Hírarchívum

Ismét remekeltek a vízipólós lányok

Ismét remekeltek a vízipólós lányok

2008. április 27.
3 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A kecskeméti fedett sportuszodában rendezték a női vízilabda OB I B nyolcadik minitornáját. Az április 26-i fordulóban két mérkőzés várt a listavezető Universitas Szegedre: Hannauer Péter tanítványai a Hódmezővásárhelyi VSC és az Uno VSE ellen csobbantak vízbe.
A papírforma mindkét mérkőzésen sima szegedi sikert ígért, s Árkosy Lilláék esélyeshez méltóan el is bántak ellenfeleikkel. A vásárhelyiek egy pillanatra sem tudták megnehezíteni az Universitas dolgát, az Uno ellen viszont néhány időszakban akadozott a gépezet, ám a végére kidomborodott a tudásbeli különbség.
Hannauer Péter vezetőedző honlapunknak így értékelte a látottakat: „A hétvége összességében jól sikerült, nagyjából az elvárásoknak megfelelően. A HVSC ellen magabiztos, fegyelmezett játékkal sikerült megszerezni a győzelmet. Az Unóval szemben már akadtak kisebb problémák, melyekből a tanulságot levonva az elkövetkező edzéseken még több labdajátékot és lábmunkát fogunk végezni. A csapatnak itt csupán a mérkőzés utolsó negyedére sikerült a tőle megszokott fegyelmezett játékot hoznia. Gratulálok a lányoknak.”
Mivel a második helyen álló Hungerit-MetalCom-Szentesi VK II. is felülmúlta az Uno együttesét, így az éllovas Szegednek jelenleg nyolc pont fórja van az üldöző Kurca-partiakkal szemben: az Universitas 24, a Szentes 16 pontot gyűjtött. A hátralévő két játéknapon Hannauer Péter lányaira még három, a riválisra négy ütközet vár. Ez azt jelenti, hogy matematikailag még nem dőlt el a bajnokság, de a szegedieknek már egy megszerzett pont is az aranyérmet jelentheti.
Noha nem illik előre inni a medve bőrére, a tény ettől tény marad: ha május 10-én Hódmezővásárhelyen az Universitas nem veszít a Szentes ellen, már bajnoki címet ünnepelhet.
 
Grezsa Nikolett (labdával) egy góllal járult hozzá az Uno legyőzéséhez.
Fotó: Segesvári Csaba.
 
Az OB I B nyolcadik játéknapján:
 
Hódmezővásárhelyi VSC Universitas Szeged 3-12 (1-2, 1-5, 0-3, 1-2). Kecskeméti fedett sportuszoda, 100 néző.
HVSC: Döme Nóra Gémes Pálma, Csatlós Emese, Kanalas Éva, Gyöngyösi Krisztina, Tóth Adrienn, Ónozó Anna 1, Szabó Vivienn, Mészáros Judit 1, Tóth Enikő, Fejes Szilvia 1, Kocsis Cintia, Telek Nóra. Edző: Mérai Sándor.
Universitas Szeged: Bük Zsanett Árkosy Lilla 5, Lengyel Dorottya 2, Hajdú Enikő 4, Fabó Lili 1, Bordás Tímea, Farkas Kinga, Grezsa Nikolett, Sebők Zsófia, Miklós Dóra, Lengyel Dominika, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 12/1, illetve 5/2.
Ötméteresből: 0/0, illetve 1/1.

Uno VSE Universitas Szeged 9-13 (2-5, 1-0, 2-2, 4-6). Kecskeméti fedett sportuszoda, 100 néző.
Uno VSE: Szabolcsi Anikó Szalontai Kata, Kira Violetta 1, Király Katalin 1, Grád Brigitta, Király Ágnes 1, Lampert Barabara 2, Jászberényi Krisztina 1, Budai Andrea 3.
Universitas Szeged: Bük Zsanett Árkosy Lilla 6, Lengyel Dorottya 4, Hajdú Enikő 2, Fabó Lili, Bordás Tímea, Grezsa Nikolett 1, Farkas Kinga, Sebők Zsófia, Miklós Dóra, Lengyel Dominika, Lengyel Anett. Edző: Hannauer Péter.
Gól emberelőnyből: 5/0, illetve 4/2.
Ötméteresből: 0/0, illetve 1/1.
 
Pintér M. Lajos
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek