SZTE Info

A Föld Napja a TIK-ben

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központja színes programkínálattal várja látogatói április 22-én a Föld Napja alkalmából.
Többek között kazántúrákat tartanak: 10 és 15 óra között óránkénti indítással tízfős csapatokban tájékozódhatnak az érdeklődők, miként működik a TIK gépészeti rendszere.
A program egyik központi eleme a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. megjelenése, a szelektív hulladékgazdálkodás fontosságának bemutatása. A látogatók megismerkedhetnek a kft. tevékenységével, megtudhatják, hogy a TIK-ben, illetve Szegeden, a lakóhelyükhöz legközelebb hol találhatók szelektívhulladékgyűjtő-szigetek, és további hasznos tanácsokat kaphatnak a szelektív hulladékgyűjtésről.
10 és 15 óra között külön standdal mutatkozik be a Greenpeace: a jelenlévők megismerkedhetnek a szervezettel, annak munkájával, célkitűzéseivel, az öt globális Greenpeace-kampánnyal, s beszélgethetnek az aktivistákkal. Ezen túlmenően napközben hosszabb-rövidebb filmvetítések is várják a résztvevőket.
De ez még nem minden! Lesz bőven sport, kerékpározás a füvészkertbe, az Universitas Szeged Kht. és az SZTE Alma Mater-faültetés 14 órától, kupakgyűjtés, papírgyűjtés minden a környezettudatos magatartás jegyében.
Részletes információk: www.tik.u-szeged.hu.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.