Bezár

Hírarchívum

Értékelés és pedagógia

Értékelés és pedagógia

2008. április 10.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Hatodik alkalommal rendezik meg a Pedagógiai Értékelési Konferenciát (PÉK) Szegeden. A 2003-ban Csapó Benő által alapított, majd Nagy József nevével is fémjelzett konferenciának a József Attila Tanulmányi és Informácóis Központ ad otthont április 11-12-én.
A rendezvényen elsősorban a pedagógiai értékeléshez kapcsolódó empirikus vizsgálatok, innovatív értékelési módszerek, a pedagógiai értékelést a közoktatásban vagy a felsőoktatásban alkalmazó vizsgálatok, bemutató anyagok és fejlesztő programok kapnak helyet a szimpóziumok, előadások és poszterek témáiként.
A konferencia nyitó plenáris el ő adását Vidákovich Tibor, az SZTE BTK Neveléstudományi Intézet docense tartja, a kompetenciaértékelési rendszerek értékeléselméleti szempontú elemzése témában. A Luxemburgi Egyetem professzorai, Martin Romain és Thibaud Latour a számítógéppel segített pedagógiai mérés lehetőségeit és kihívásait fogják bemutatni. A harmadik plenáris előadást Eckhard Klieme től , a frankfurti DIPF (Deutsches Institut für Internationale Pädagogische Forschung) igazgató professzorától hallhatják a résztvevők, ő a pedagógiai értékelés, az osztályozás és a visszacsatolás szerepét járja körül.
„A pedagógiai értékelés a pedagógia azon empirikus része, amelyik az empirikus társadalom- és viselkedéstudományok módszereit alkalmazza. A szegedi kutatások hangsúlyosan jelen lesznek a konferencián, amelyen az egyetemi oktatók és doktoranduszok, illetve néhány nappali tagozatos hallgató mellett gyakorló pedagógusok is részt vesznek” – fogalmazott Csíkos Csaba egyetemi docens, a PÉK 2008 elnöke. A szervezők élénk szakmai párbeszéd kialakulását várják a rendezvénytől. Bővebb információk a http://www.edu.u-szeged.hu/pek2008 oldalon olvashatók.
 
Arany Mihály
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek