SZTE Info

Együtt az erőszak ellen

Élménypedagógiás foglalkozást tart az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési és Áldozatvédelmi Osztálya a Szegedi Tudományegyetem rendőrséggel közösen indított képzésén belül április 4-én (pénteken) 9 órától a Szegedi Távközlési Toronynál, 10.30-tól pedig a Krúdy Gyula Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolában.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
A projektben pszichológia és tanár szakos hallgatók ereszkednek majd le osztrák alpinista rendőrök segítségével magas kötéltechnikával a torony 55 méteres teraszáról, azt követően pedig a saját élményeik birtokában diákokat készítenek fel ugyanezen feladatra.
A határközeli helyzet és feldolgozása olyan tapasztalatokhoz juttatja a projekt többi elemével már korábban megismerkedő résztvevőket, melyek segítséget jelentenek számukra a mindennapok kihívásaival történő szembenézésben, a problémák erőszakmentes megoldásában, a kommunikációban, a mások iránt érzett bizalom, az önállóság és a pozitív csoportnyomás területein.
Ez a modern, sok munkát igénylő, de igen hatékony módszer a szervezők szerint képes a hosszú távú fejlődés elérésére akár az iskolai erőszak kezelésében is. Ehhez azonban minél több képzett szakemberre és a módszer tapasztalatainak terjesztésére van szükség. Ezt szolgálja a felsőoktatási intézmény és a rendőrség együttműködése is.
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. augusztus 31.

Desktop8-001

Jászay Tamás életében meghatározó szerepe van a színháznak. A 30. THEALTER-en művészeti tanácsadóként segítette a fesztivált, emellett a blog jr. szerkesztője és a fesztivál szakmai beszélgetéseinek egyik moderátora. A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar Összehasonlító Irodalomtudományi Tanszék adjunktusát kérdeztük a színházhoz fűződő viszonyáról és a kritikaírásról is.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.